Yahoo Weer: stijlvolle gratis weerapp voor iPad uitgekomen

Yahoo Weer is nu uitgekomen voor iPad. Op de iPhone was de weerapp al geliefd door het uiterlijk en animaties.

Yahoo Weer iPad iPhone weerbericht fotoMisschien wel de mooiste weerapp op de iPhone heeft zijn oversteek naar de iPad gemaakt. Yahoo Weer is gratis te downloaden en viel bij iPhone-bezitters in april al in de smaak door designkenmerken die aansloten op iOS 7, nog voordat iOS 7 er was. Zo maakt de applicatie volledig gebruik van semi-transparante schermen om de weerinformatie op te laten zien. Yahoo Weer voor iPad en iPhone is gelukkig ook niet slecht als het aankomt op de weerinformatie zelf.

Yahoo Weer animaties iPadDe weerapp heeft al een leuke truc als je de app binnenkomt. Op basis van je locatie bekijkt de toepassing van welke plaats er informatie wordt opgehaald en daar wordt meteen een fraaie foto bij gezicht vanaf fotowebsite Flickr, niet toevallig in bezit van Yahoo. Op dat scherm zie je op de iPad alleen de huidige temperatuur en het weerbeeld voor elk dagdeel uitgedrukt in een pictogram, de temperatuur en minimumtemperatuur. Als je denkt dat je daarmee de informatie hebt gehad ken je Yahoo Weer nog niet. Veeg maar eens naar boven.

De foto op de voorgrond wordt dan een vage afdruk op de achtergrond, waarop verschillende balken je overzichtelijk ingeven in het weer die dag. De eerste, Verwachting, bestaat uit een tijdbalk waarop je ziet wat de temperatuur is op elk moment van de dag. Ook zie je er of het weertype verandert aan de hand van pictogrammen. Daaronder volgt een tiendaagse voorspelling uitgedrukt in icoontjes en temperaturen, om weer verder te gaan met de details van het weer vandaag.

Yahoo Weer weerkaart iPadDaar zie je voor het eerst écht wat Yahoo Weer zo fraai maakt. Terwijl je naar beneden scrollt, zie je blauwe druppels vallen en opgevangen worden door vier grote druppels die een indicatie geven van de hoeveelheid neerslag per dagdeel. Het is niet eens een kitscherig effect – het ziet er juist erg strak uit. De animatie daaronder mag er ook zijn. Daarop zie je hoe ver je in de dag bent ten opzichte van de stand van de zon, wanneer die is opgekomen en wanneer die ondergaat. De windsnelheid wordt uitgedrukt in een hard cijfer, maar ook aan de hand van windmolens en langstrekkende wolken. De app eindigt de weerpagina met drie kaarten waar je met een druk tussen schakelt. Standaard zie je de satellietweergave met bewolking en regen, maar je kiest ook voor een hittekaart met kleurcodes en een kaart met windsnelheden.

Opvallend ten opzichte van de iPhone-app is dat je de volgorde van de panelen met weerinfo, niet kan veranderen. Wel werkt de applicatie zowel in liggende als staande stand van de iPad.

Downloaden: Yahoo Weer (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2013, 9:39
Categorie Het weer
Onderwerpen buienradar, mobile world congress, simkaart, telecom, weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.