Livestanden NUsport onbruikbaar na laatste update

NUsport op iPhone kan door een update met iOS 7-balk geen livestanden van voetbal meer laten zien. Gelukkig zijn er goede alternatieven.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NUsport iPhone iPad vernieuwdHet idee van NUsport om een iOS 7-achtige titelbalk te introduceren in de laatste update, valt niet in de smaak bij gebruikers van de applicatie. De nieuwe balk is groter dan de vorige titelbalk, waardoor het bovenste gedeelte van de pagina’s erachter wegvalt en daardoor niet meer leesbaar is. Daardoor is het niet langer mogelijk om livestanden van voetbalwedstrijden te volgen in de applicatie en vallen artikelkoppen buiten beeld, tot onvrede van gebruikers. Volgens NU wordt het probleem snel verholpen. Update 19 december: Een nieuw uitgekomen update verhelpt de fout.

Op de pagina Scoreboard valt het kopje ‘Voetbal’ precies achter de nieuwe iOS 7-balk. Daardoor kan je niet meer drukken op de knop en heb je geen toegang meer tot de livestanden, het programma en de stand van de Nederlandse Eredvisie. Het probleem geldt zowel op het 4 inch-scherm van de iPhone 5 en nieuwer, als het kleinere scherm van oudere iPhones. Je hebt er geen last van als je de iPhone nog niet hebt bijgewerkt naar iOS 7.

NUsport scoreboard titelbalk IOS 7 NUsport probleem balk in beeld iPhone

Van elke pagina valt het bovenste gedeelte weg achter de nieuwe titelbalk, waarin de paginatitels trouwens ook niet volledig worden getoond. Zo wordt Scoreboard verkort tot ‘Scoreb…’ en zie je op de Meer-pagina zelfs alleen ‘M…’ in de nieuwe balk. In de App Store klagen gebruikers echter vooral over de weggevallen mogelijkheid om livestanden van voetbal te bekijken. De nieuwste versie heeft een gemiddelde waardering van 1,5 ster, waar de applicatie in het algemeen op 3 sterren kan rekenen. De nieuwste update van NUsport introduceerde behalve de balk ook een rubriek over de Olympische Spelen in Sotsji.

We hebben NU benaderd en gevraagd of ze bekend zijn met de problemen en wanneer een update te verwachten is. Die moet snel uitkomen, vertrouwt Brechtje de Leij iCulture toe.

“Ja, het probleem is bekend. We hebben een update met prioriteit ingediend en verwachten hem elk moment live.”

Update 19 december 2013:
De NUsport-app heeft een update gekregen die het probleem van de bovenbalk verhelpt. Die is nu weer vormgegeven als een balk uit de app van vóór de iOS 7-look.

Alternatieven

Wie gratis voetbalstanden van de Nederlandse competitie wil meekrijgen en wedstrijden gepusht wil krijgen, kunnen we Live Score Addicts aanraden. Het populaire THE Football App (App Store-link) is vorige week ook interessanter geworden, omdat de app voortaan Nederlandstalig is. Ook de nieuwe Nederlandse applicatie Live Uitslagen NL (App Store-link) maakt indruk. Die houdt je ook van andere sporten op de hoogte van voetbal.

Downloaden: NUsport (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Met dank aan Bob voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 9:57
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen sport, uitslagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.