Pandorum bereikt de iPhone eerder dan het witte doek

Artificial Life heeft een third person shoot in de App Store gedropt met de naam Pandorum. Klinkt bekend? Dat kan goed zijn, want het gaat namelijk om de game van de bijbehorende film.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

PandorumArtificial Life heeft een third-person shooter in de App Store gedropt met de naam Pandorum. Klinkt bekend? Dat kan goed zijn, want het gaat namelijk om de game van de bijbehorende film. Apart detail is dat Pandorum als film nog niet uitgebracht is; de film gaat pas 25 september (Verenigde Staten) en 22 oktober (Nederland) in première. Pandorum is een science fiction/horror-film van Christian Alvart. De iPhone-game volgt het plot van de film, maar dan in de vorm van een third-person shooter waarbij de nadruk op het onderzoeken van omgevingen ligt.

Het verhaal van Pandorum, zonder spoilers te verklappen, gaat als volgt: twee astronauten worden wakker in een ruimteschip, zonder enig besef te hebben van hun identiteit en verleden. Ze vermoeden dat ze de enigen aan boord van het ruimteschip zijn, maar gaan op onderzoek uit wanneer ze vreemde geluiden horen. Ze stuiten daarbij op andere bemanningsleden. Beetje bij beetje komen de astronauten te weten dat er een verschrikkelijke gebeurtenis op het schip heeft plaatsgevonden, waarbij de toekomst van het hele menselijke ras op het spel staat (bekijk ook de filmtrailer).

Pandorum

In de game onderzoek je het ruimteschip. Het is de bedoeling dat je het ruimteschip heractiveert en tegelijkertijd uitvindt wat er met de rest van de bemanning is gebeurd. De game zet hierbij zwaar in op een duistere sfeer. Om je karakter te besturen maak je gebruik van een virtueel d-pad aan de linkerzijde van het scherm en een slider voor de camera aan de rechterzijde van het scherm. De camera is alleen naar links en rechts te bedienen, niet naar boven en naar beneden. In de volledige versie van de game zitten vijf missies, verdeeld over twee segmenten. Wie de game eerst wil uitproberen alvorens er voor te betalen kan eerst de Lite-versie downloaden.

Downloaden: Pandorum (€ 2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:56
Categorie Games
Onderwerpen app store, first person shooter, game, horror, science fiction

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.