‘OS X 10.9 krijgt Siri en Apple Maps-ondersteuning’

In een vroege testversie van OS X 10.9 voor Mac zijn Siri en Apple's nieuwe kaartendienst geïntegreerd. Dit schrijft 9to5Mac op basis van betrouwbare bronnen.

OS X Mountain LionVroege testversies van OS X 10.9 wijzen erop dat Siri en Apple’s nieuwe kaartendienst in het Mac-besturingssysteem geïntegreerd zullen worden. Dit heeft 9to5Mac gehoord van naar eigen zeggen betrouwbare bronnen. Siri zou op soortgelijke wijze als in iOS 6 op de iPhone en iPad gebruikt kunnen worden om bepaalde opdrachten uit te voeren. Ontwikkelaars zullen in staat zijn om kaarten uit Apple’s kaartendienst in hun applicaties te gebruiken.

We zagen Siri eerder al deels naar OS X komen: de dicteerfunctie waar Siri ook gebruik van maakt is onderdeel van OS X Mountain Lion, waardoor je teksten kunt dicteren. Deze functie is echter nog niet Nederlandstalig.

Op het moment zou er alleen sprake zijn van een MapKit-framework, waar ontwikkelaars gebruik van kunnen maken om Apple’s kaartendienst in eigen applicaties te gebruiken. Het lijkt aannemelijk dat Apple later ook een eigen Kaarten-app zal introduceren zoals in iOS, maar 9to5Mac zegt dit niet via diens bronnen te kunnen bevestigen.

De ontwikkeling van OS X 10.9 zou gelijktijdig met de ontwikkeling van OS X 10.8 Mountain Lion zijn begonnen. Beide besturingssystemen zouden zich richten op andere nieuwe functies. Over OS X 10.8 en OS X 10.9 zouden functies uit iOS zijn verspreid. We zagen in Mountain Lion al het Berichtencentrum, AirPlay, Game Center, Herinneringen, Notities en bepaalde iCloud-functies hun entree maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2012, 15:51
Categorie Diensten
Onderwerpen apple maps, google maps, mac os x, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.