One Browser: perfecte app voor gastgebruikers op je iPhone?

One Browser is een webbrowser voor iPhone waarmee je ook Twitter- en Facebook-updates binnen handbereik hebt. Handig voor een gast!

One Browser iPhone headerIs er ruimte voor een volgende browser op de iPhone, aangezien Safari de meeste links eigenhandig opent en er met Google Chrome een razendsnel alternatief is? One Browser is een nieuweling die de markt wil veroveren en dat doet met een sociaal aspect. De app biedt een startpagina waarop je niet alleen je favoriete websites snel benadert, maar ook de laatste ontwikkelingen kan zien op Twitter en Facebook. Dat maakt de app uiterst geschikt voor die ene persoon die je telefoon alsmaar uit je handen grist.

Want laten we wel zijn: je hebt zelf allang een perfecte app gevonden voor je Twitter en Facebook, en de kans dat je daarna wil overstappen naar een webinterface is niet zo groot. Het is leuk dat One Browser integreert met beide netwerken en dat je de laatste ontwikkelingen onder de eerste veegbeweging in de app ziet; absoluut. Maar het zal je bestaande app-keuze hoogstwaarschijnlijk niet vervangen.

Als je eenmaal op een website zit, is de interface van de applicatie bijna één op één overgenomen van Google Chrome. Hij laadt webpagina’s razendsnel en je hebt twee knoppen rechtsboven in beeld waarmee je de opties opent en de verschillende openstaande vensters snel kan benaderen. De meest bijzondere optie in de browser is dat je ter plekke een QR-code voor een pagina kan aanmaken als je hem wilt delen. In de adresbalk kan je ook een QR-code scanner tevoorschijn toveren, zodat je codes ook kan scannen met de app. De nachtstand die de helderheid en contrast bijschaaft en de private browsing-optie, zijn daarnaast welkome toevoegingen.

One Browser navigatie One Browser Facebook-updates in hoofdmenu

Het hoofdmenu van One Browser is haar meest krachtige eigenschap. Je kan er het achtergrondthema van instellen en het bestaat uit twee pagina’s. Links staat een scrollbaar overzicht van je favoriete sites die je met je duim kan benaderen, en tref je ook een balk waarin je kan zoeken en een adres kan invoeren. De pagina daar rechts van, laat de laatste ontwikkelingen op Facebook en Twitter onder elkaar zien. Als je erop ingelogd bent, zie je bij Facebook bijvoorbeeld hoeveel nieuwe vriendenverzoeken, chatberichten en meldingen je hebt. Daaronder lees je de laatste update zelf.

Een andere bijzonderheid is de knop Hot Sites in het hoofdmenu. Momenteel staan daarin negen websites die worden aangeraden door One Browser zelf. Daaronder krijg je per categorie (Amerikaanse) gesuggereerde websites voor news, community’s, entertainment en meer. Ook is er een snelkoppeling naar sociale diensten als Gmail, Wikipedia en eBuddy. Het tussenkopje iPhone Zone leidt tenslotte naar een tikkeltje schimmige sites om apps, wallpapers en thema’s mee te vinden.

Om van One Browser de perfecte partner-app te maken, ontbreekt slechts één broodnodige optie: een waarmee je een wachtwoord op de applicatie kan zetten. In het woud van webbrowsers en de bevoorrechte positie van Safari, lijkt dat de kaart die One Browser moet gaan spelen.

Downloaden: One Browser (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 21:10
Categorie Productiviteit
Onderwerpen chrome, qr-code, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.