iOS game-update: Nederlandse Gunslugs komt snel, ShaqDown en Rigonauts

Het Nederlandse Gunslugs in pure pixelstijl komt 17 januari naar de iPhone en iPod touch. Ook het Bad Piggies-achtige Rigonauts komt eraan.

GU WO Rigonauts iPhone screenshotDe stemming van de dag is somber. Niet omdat we somber van het spelaanbod in de iOS game-update worden, maar omdat zowel het aanstaande Nederlandse Gunslugs, als het Bad Piggies-achtige Rigonauts, als ShaqDown gehuld gaan in donkere kleuren met hier en daar een flinke lik grijs en bruin. ShaqDown is een vreemde vogel trouwens: het is een actiegame waarin je speelt met basketballer Shaquille O’Neal.

Nederlandse Gunslugs komt snel

GU WO Gunslugs iPhoneDe Nederlandse ontwikkelaar OrangePixel heeft het hoge woord eruit gegooid: haar nieuwe game Gunslugs verschijnt als het even meezit op 17 januari aanstaande. En daarmee komt er een nieuw hoofdstuk bij voor de maker achter onder andere (houd je vast!) Meganoid, Meganoid 2, INC, Stardash en Super Drill Panic. OrangePixel brengt de ene na de andere game uit en ze hebben bovendien één grote overeenkomst: hun stijl. Ook Gunslugs is opnieuw een echte. Je kan de pixels tellen in het beeld, of het nou over de hoofdpersoon, tegenstanders of decors gaat. Die decors zijn in de buitenlucht en semi-industrieel, met hekken en buizen overal waar je kijkt. In het spel dat je van opzij bekijkt, schiet je alles wat je tegenkomt. Of het nou grondtroepen zijn, of zware helikopters die langs komen scheren. Het beeld van Gunslugs mag dan nog zo grofkorrelig zijn, het is één grote chaos van actie. Kogels, explosies, tegenstanders en jij, springend en schietend tussen alles en iedereen door. Bij de release hoor je wat we van Gunslugs vinden.

Down van ShaqDown

GU WO ShaqDown iPhoneDames en heren, het is een game met… basketballer Shaquille O’Neal! Ja verwacht het niet hè? Ontwikkelaar Hiptic Games maakte het spel waarin je met de topsporter tegenstanders als zombies keihard aan de kant beukt. Dat doe je met tap- en veegbewegingen, waardoor je naar een platform hoger of lager beweegt om daar weer zoveel mogelijk tegenstanders om te leggen. ShaqDown heeft drie verschillende decors waarin je glijdt, springt en stompt en de actie die het spel daarin over het voetlicht brengt, loopt snel en soepel. Maar dat wil niet meteen zeggen dat het een overdonderend spel is, hoor. Shaqdown mag dan zwierig en stoer ogen, het concept is nou niet echt verfrissend en de uitwerking allerminst afwisselend. We lezen elders dat spelers de decors met hun eindbazen met twee vingers in de neus doorspeelden in een bizar korte tijd, maar zo lang kan ons het spel niet bekoren. Daar is de game te rechtlijnig voor.
Downloaden: ShaqDown (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Rigonauts

GU WO Rigonauts header iPhoneKlaar met Angry Birds-opvolger Bad Piggies en klaar voor de volgende uitdaging waarin je een bouwwerk op wielen maakt om de levels mee te bestormen? Dan moet het je goed doen dat het pc-spel Rigonauts zijn opwachting maakt op de iPhone en iPad. Maar het een Bad Piggies-variant noemen is onjuist: het spel was er zelfs al eerder. De bedoeling is gelukkig wel net even anders. Hier maak je een rijdende toren die vooral op kracht moet zijn met genoeg uitrusting en wapens om andere torens aan te kunnen vallen zonder eerst zelf te bezwijken door het vuur van de vijand. Het spel bouwt op met steeds meer onderdelen en wapensoorten die je kan inzetten en dat niet alleen: je moet de wapens ook zelf gebruiken om het de vijandige rol- of zweefgevaartes lastig te maken. Onderstaande trailer is afkomstig van de pc-versie, maar geeft wel al duidelijk aan wat de bedoeling is. Het is nog niet bekend wanneer Rigonauts verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 19:35
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, orangepixel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.