Onduidelijkheid over Facebook Home voor iOS neemt toe

Er bestaat onduidelijkheid over een iOS-variant op Facebook Home, nadat Bloomberg als The Next Web elkaar tegenspraken.

Facebook HomeEr bestaat flink wat verwarring over een mogelijke iOS-versie van Facebook Home, de Android-aanpassing die Facebook eerder heeft aangekondigd. Facebook’s director of Product in Californië Adam Mosseri vertelde aan Bloomberg dat Facebook in gesprek is met Apple, om een aangepaste variant te maken die meer binnen Apple’s ecosysteem past. The Next Web haalde kort na publicatie over deze plannen echter een anonieme bron aan, die juist zegt dat Apple en Facebook helemaal niet in gesprek zijn over Facebook Home. Deze bron zou bekend zijn met de discussie rond Facebook Home.

Vlak na de aankondiging van Home zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg dat de kans klein was dat Home ooit naar iOS komt. Het is zeer lastig om iOS aan te passen zoals Facebook Home bij Android doet, omdat Apple’s besturingssysteem zeer gesloten is. Dat sluit andere opties echter niet uit: Mosseri vertelt hoe een alternatieve variant op Home ook op de iPhone zou kunnen. Iets waar met Apple volgens hem over wordt gesproken.

Facebook zou volgens Mosseri het ontgrendelscherm van de iPhone kunnen aanpassen, om op die manier de Home-ervaring over te brengen. De uiteindelijke keuze zou wellicht niet eens de naam ‘Home’ dragen. Daarvoor zou samenwerking met Apple vereist zijn: ontwikkelaars kunnen niet zomaar het iPhone-ontgrendelscherm veranderen. Krijgt Facebook dat niet voor elkaar, dan kunnen bepaalde ontwerpkeuzes rond Home ook in de Facebook iOS-app terecht kunnen komen.

Eerder benadrukte Zuckerberg al de relatie tussen Apple en Facebook. Hij zei toen dat als er een variant op Home naar iOS komt, dat dit alleen zal gebeuren via een directe samenwerking met Apple. Google hoefde niet met Facebook samen te werken om Home op Android mogelijk te maken, omdat Android een open besturingssysteem is.

The Next Web’s bron zegt ook dat Facebook een goede relatie heeft met Apple, maar dat er gewoonweg geen gesprekken zijn over een versie van Home op iOS. Ook Microsoft’s Windows Phone komt niet aan bod, iets dat Bloomberg’s artikel ook stelde.

We kunnen niet met zekerheid stellen wie er nou eigenlijk gelijk heeft. Bloomberg’s bron wordt bij naam genoemd en vervult een belangrijke positie bij Facebook, waardoor het aannemelijk lijkt dat hij bij dergelijke onderhandelingen verwikkeld is. The Next Web’s informant weten we minder over omdat hij ervoor kiest anoniem te blijven. Daar staat tegenover dat The Next Web een solide reputatie heeft en niet zomaar iedereen aanhaalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 10:43
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.