Noteplex: creatief muziek maken op de iPad

Noteplex is een nieuwe app waarmee je muziek kunt maken op de iPad. Deze app veroorzaakt kettingreacties waardoor je vooraf niet weet hoe het gaat klinken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

noteplex ipadNoteplex is een nieuwe iPad-applicatie waarmee je muziek kunt maken. Nu zijn er natuurlijk al tientallen apps op dat gebied, waaronder de onlangs besproken 50in1 Piano HD. Maar Noteplex pakt het totaal anders aan, met een visuele weergave. Je kunt meerdere instrumenten en beats samplen en mixen met eigen samples om muzieknummers te maken. Op het eerste gezicht ziet het er nogal onoverzichtelijk uit door de gekleurde stipjes.

Noteplex werkt met nodes (knooppunten) en plexes (een combinatie van toon, instrument en dergelijke). Je maakt de knooppunten aan en start daarna de plex, waarbij er ook een multipulse-effect met kettingreacties kan ontstaan.

Je weet daardoor vooraf niet welk geluid er uit je iPad zal komen. De app heeft zeer veel mogelijkheden, waardoor er veel te ontdekken valt voordat je de gewenste melodie kunt produceren. Heb je zelf onvoldoende inspiratie, dan kun je plexes van andere gebruikers downloaden en bekijken hoe zij het hebben aangepakt.

Andere alternatieven om muziek te maken: Smule’s Magic Fiddle, Beatwave (gratis) en Seline HD(€7,99)

Downloaden: Noteplex (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2011, 20:57
Categorie Muziek
Onderwerpen instrument, muziek, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.