Nieuwsapp Google Currents krijgt verticale pagina’s

Google's nieuwsmagazine-app Google Currents bevat nu verticale pagina's met balken ertussen. De nieuwe opzet voelt wat onlogisch.

Google Currents iPhone iPadGoogle Currents is voorzien van een update. Google’s nieuwsapplicatie die het op 1 juli stoppende Google Reader min of meer opvolgt, laat je vanaf nu verticaal bladeren door nieuwsartikelen. Je scrollt dus niet naar onderen om een verhaal verder te lezen, en bladert ook niet als een boek om. In plaats daarvan veeg je de pagina naar boven om bij de volgende pagina terecht te komen. Je herkent de bovenkant van een nieuwe pagina aan de titelbalk van de bron, zoals bijvoorbeeld NOS of NU.nl. Onderaan zie je het paginanummer staan.

Google Currents balk door de tekstDe nieuwe opzet voelt wat onlogisch. Waar je verwacht de volgende regel tekst te lezen, zie je nu eerst een titelbalk die de tekst als het ware doormidden breekt. Omdat nieuwsbronnen zelf hun huisstijl mogen kiezen, is het bij de een niet zo storend als bij de ander. De NOS zet haar eigen logo bijvoorbeeld op de witte achtergrond. Dat breekt al een stuk minder dan de grijze dunne balk van WTF.nl of NU.nl, bijvoorbeeld. Maar in alle gevallen oogt het onnozel als er nog één afsluitende regel op een nieuwe pagina staat, of als een inleiding van een artikel pas op een volgende pagina begint, omdat hij door de onderbreking niet meer op één pagina past. In de liggende houding van de iPhone, ziet de nieuwe paginering er zelfs nog wat onlogischer uit.

Google Currents 2.1 bevat verder ondersteuning voor audio-afspeellijsten, waarbij we wat moeite hebben om te identificeren wat dat precies behelst. In een muziekblog dat we volgen in Currents, worden de verschillende MP3-bestanden binnen een blog in ieder geval nog extern geopend. Niet in een muziekspeler in de applicatie. Verder kan je inzoomen met een pinch-to-zoom beweging op foto’s, zijn er fouten verholpen en is de interface bijgepunt.

Downloaden: Google Currents (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2013, 21:10
Categorie Nieuws
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.