iOS game-update: 50 Ways to Survive, Oggy’s World en puzzelen met Fold

Fold is een origineel puzzelspel voor de iPhone, we tekenen zelf de ondergronden in platformspel Oggy's World en... vinden we 50 Ways to Survive?

GU DI 50 Ways to Survive headerGisteren hadden we een tamelijk Nederlandse editie van de iOS game-update, vandaag gooien we het over een andere boeg die voor veel mensen toegankelijk zal zijn. Oggy’s World is een platformspelletje waarin je zelf de ondergronden en springplanken tekent, Fold is een lekker origineel puzzelspelletje waarin je slierten blokjes in elkaar vouwt en in 50 Ways to Survive rennen we voor verschillende gevaren. Voor elke casualgamer wat wils?

50 Ways to Survive: ren voor je leven!

GU DI 50 Ways to Survive iPad iPhoneGebaseerd op een liedje met frivole clip, werd het spelletje Dumb Ways to Die (gratis, App Store-link) zomaar een hitje op de iPhone en iPad. De verzameling minispelletjes viel vooral op door zijn vlakke en vlotte uiterlijk, en zoals bij elk succes wéét je dat er iPhone-games aankomen die er direct bij zullen aanhaken. Ladies and gentleman: 50 Ways to Survive has hit the App Store. Je kon erop wachten. Maar nu komt het: het spel is geen verzameling minispelletjes, en het heeft ook geen simpele cartoonstijl. Het profiteert echt alleen van de naamsbekendheid van Dumb Ways To Die. 50 Ways to Survive is namelijk een rechttoe-rechtaan renspelletje. Ditmaal ga je als surferdude op jacht naar je meisje om haar uit de klauwen van welk gevaar dan ook te redden. Daar word je onderweg op allerlei manieren door lastig gevallen, maar we tellen er echt geen vijftig. Je springt over auto’s waar je liever niet mee botst, wordt achtervolgd door leeuwen terwijl je munten verzamelt en je ontwijkt haaien die uit het water opdoemen waar je over dient te springen. 50 Ways to Survive is nogal aan de corny, campy kant als het op beeld en geluid aankomt, maar de succeswegen van de App Store zijn ondoorgrondelijk. Wie weet waar het gaat eindigen.
Downloaden: 50 Ways to Survive (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Oggy’s World: teken de platformer

GU DI Oggy's World iPhone iOSHoud je vast, want dit wordt zoet. Oggy’s World is een nieuw platformspelletje op de iPhone, waarin je zelf zorgt voor de platformen. Alleen zo kan het witte egeltje dat de hoofdrol speelt, in de lucht worden gehouden en allerlei ‘Lumi bugs’ pakken om een level te halen. Het maken van een platform is een peulenschil in Oggy’s wereld, en dat hebben we wel eens anders gezien. Hier teken je een lekker dikke, stevige bocht of lijn waarop de egel verder kan rollen of op neer kan komen. Daarnaast kan je ook in beeld tikken in plaats van vegen. Onder je vinger verschijnt dan een paddenstoel waarop Oggy hoger kan springen. Het tekenen van een lijn en plaatsen van een paddo zal heus wel eens conflicteren met de plek waarop de egel zelf rolt, want dat is nou eenmaal onoverkomelijk bij dit type spel. Toch kan de frustratie achterwege blijven. Oggy’s World is audiovisueel mierzoet, hanteert een gemoedelijk speltempo en is kindvriendelijk door het ontbreken van in-app aankopen.
Downloaden: Oggy’s World (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Fold

GU DI Fold iPhone puzzelspelPuzzelspelletjes die iets nieuws doen, daar zijn we altijd wel voor in. Fold is dan ook onze Trailer van de Dag, al is dat inhoudelijk niet heel verdedigbaar. Je moet namelijk wel een heel scherpe blik hebben om te zien wat er precies gebeurt in Fold. Het spelprincipe is gelukkig wel enigszins uit te leggen. Je hebt slierten van blokjes in verschillende kleuren. Uiteindelijk mag je van elke kleur in beeld één blokje overhouden. Dat kan je bereiken door de gelijkgekleurde vakjes in elkaar te ‘vouwen’ – vandaar de naam. Tik op het uiteinde of een blokje middenin de sliert en hij vouwt zichzelf op tot waar het mogelijk is. Dat wordt natuurlijk wel steeds lastiger. De kleurenslierten zijn steeds meer in elkaar gewikkeld en worden bovendien bij elkaar gehouden door klemmetjes die pas verwijderen als een van de twee verbonden kleuren het veld ruimt. Zo komen er steeds meer kleuren en klemmetjes bij. In latere levels kan je daarnaast rekenen op blokjes die niet mogen verplaatsen en vakjes die andere blokjes als het ware moeten opslokken. De helft van de levels is speelbaar na het downloaden van de gratis game, voor 89 cent koop je de andere helft. Weer eens wat anders!
Downloaden: Fold (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2013, 20:23
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.