Nieuwe Google Places iPhone-app geeft aanbevelingen voor locaties

Google Places is als native applicatie in de App Store verschenen. Je kunt er op basis van Google's aanbevelingsengine Hotpot nieuwe plaatsen mee ontdekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google places appGoogle heeft een nieuwe iPhone-applicatie uitgebracht, bedoeld voor Google Places. Deze app bevat aanbevelingen van Hotpot, een locatiegebaseerde dienst die Google een maand geleden aankondigde. Het idee erachter, is dat gebruikers nabijgelegen plaatsen kunnen ontdekken en waarderen. In Google Maps op Android is de Hotpot-functie al aanwezig. Je moet inloggen met je Google-account om de app te kunnen gebruiken. Vervolgens krijg je populaire zoekcategorieën te zien, zoals restaurants, tankstations en pinautomaten. Je kunt overigens ook zelf categorieën kiezen.

Klik je op een bepaalde categorie, dan krijg je plaatsen in de buurt te zien, met aanvullende info zoals waarderingen en reviews. De resultaten staan gesorteerd op je eerdere waarderingen, zodat een zo persoonlijk mogelijk advies ontstaat op basis van je eigen smaak. Hou je van sushi, dan zal Google Places daar wat meer rekening mee houden. Google Places is op de desktop en mobiel te gebruiken en concurreert met diensten als Yelp en Foursquare.

Downloaden: Google Places (gratis)

google places

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 9:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.