iPhone game-update #19: Death Rally, Gameloft en MaXplosion

iPhone Game-update #19: Death Rally, Gameloft en MaXplosion. iPhoneclub.nl vertelt zijn bezoekers elke dag het verse nieuws omtrent videogames op de iPhone.

SplosionLogoGisteren berichtten we over een nieuwe game van Gameloft, die wel erg op The Legend of Zelda leek. Dit verhaal lijkt een staartje te krijgen, want Gameloft krijgt steeds meer berichten aan haar adres dat het bedrijf alleen maar spellen of concepten kopieert. Ook Capcom maakt zich hier schuldig aan met hun onlangs uitgebrachte MaXplosion.
Om deze game-update af te sluiten hebben we nieuws over de nieuwe game Death Rally.

Twisted Pixel niet blij met Capcom

Splosion ManTwisted Pixel, het bedrijf achter de Xbox Live Arcade game ‘Splosion man is niet blij met de nieuwe release van Capcom ‘MaXplosion’. Programmeur Mike Henry van Twisted Pixel twitterde dat hij MaXplosion een voorbeeld van diefstal vindt. “Natuurlijk mag je bepaalde concepten lenen, dat doet iedereen, maar dit is pure diefstal.” De mannen van Twisted Pixel hebben een punt, want ook MaXplosion speelt zich af in een lab met een karakter dat elk moment kan ontploffen. Dit verhaal krijgt vast een staartje.

Gameloft beschuldigd van plagiaat

GameloftGameloft is één van de weinige gamestudios die het maken van grote games voor kleine platformen serieus neemt. Zo hebben we al van vele games mogen genieten van hun hand, maar het voornaamste kritiekpunt dat steeds boven drijft, is dat sommige games wel erg op bestaande successen lijken (zoals de game die gisteren werd geteased). Hero of Sparta is niets minder dan een God of War-kloon, hetzelfde gebeurt bij NOVA & Halo en Grand Theft Auto en de Ganstar-serie. Topman Michel Guillemot spreekt dit verschijnsel in een interview met IGN tegen.

“In de videogamebranche zijn er een gelimiteerd aantal thema’s en daarom is het niet gek dat je soms bij soortgelijke concepten uitkomt”

Gameloft lijkt dus stevig door te gaan met de lijn die ze ingezet hebben.

Death Rally komt naar de iPhone

Death RallyVroeger waren games als Micro Machines, Mashed en soortgelijken razend populair. Ze werden ook wel topdown racers genoemd, omdat je het raceveld van bovenaf bekeek en de camera niet of nauwelijks meedraaide met de bewegingen van je auto. Eerder zagen we al Reckless Racing verschijnen van Electronic Arts, maar nu komt Remedy Entertainment met een soortgelijke game genaamd Death Rally. Het spel kwam in 1996 uit voor de PC en nu dus ook voor de iPhone. Remedy is bekend van de Max Payne serie en Alan Wake. Het spel zal waarschijnlijk in maart verschijnen. Bekijk de onderstaande trailer om meer te weten te komen over de game.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.