Nieuwe app Disco van Google-dochter voorlopig alleen in de VS

Disco Messenger is een nieuwe applicatie van Google-dochter Slide. Hiermee kun je sms-berichten binnen groepen sturen, maar de app werkt voorlopig alleen in de VS.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

disco logoGoogle heeft via dochterbedrijf Slide een nieuwe app uitgebracht. De app is gemaakt door Slide, een bedrijf dat Google in augustus 2010 kocht voor 182 miljoen dollar. Slide maakte eerder een reeks huisdierengames onder de naam Super Poke. De nieuwe app Disco is bedoeld om groepsgewijs berichten te kunnen sturen, vergelijkbaar met Group Text, Group SMS en een tiental andere apps die allemaal hetzelfde kunnen.

Helaas werkt het nog niet in de Nederland: om de app te activeren moet je een sms-bericht naar een Amerikaans nummer sturen. Die komt niet aan of levert de foutmelding op dat de app nog niet geactiveerd kan worden. Op de website Disco.com staat overigens ook duidelijk, dat alleen Amerikaanse nummers momenteel zijn toegestaan.

Maar wat missen we dan precies? Eigenlijk niet zoveel. Bij Disco maak je groepen aan, waar je vervolgens mee kunt communiceren. Elke groep krijgt een naam, waarna je leden uit je adresboek toevoegt. Stuur je vervolgens sms naar het groepsnummer, dan krijgt iedereen in de groep het berichtje binnen en kan erop reageren. Opvallend is dat de app eerst op het iPhone-platform beschikbaar komt en pas later op Android.

Downloaden (Amerikaanse App Store): Disco Messenger (gratis)

disco-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2011, 12:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.