Multiplatform messenger LiveProfile opeens populair op Twitter

LiveProfile is een nieuwe multiplatform messenger waarmee je vrienden kunt pingen op iPhone, Android en BlackBerry. De nieuwe dienst doet door de LiveProfile pincode sterk denken aan het pingen op de BlackBerry Messenger.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

liveprofile iphoneWhatsApp lijkt z’n glans te hebben verloren, nu steeds opnieuw verhalen opduiken dat je gegevens niet veilig zijn. Gebruikers zoeken naar nieuwe apps om met elkaar te chatten en lijken die te hebben gevonden: LiveProfile. Deze multiplatform messenger is vanavond opeens populair geworden op Twitter: iedereen praat erover, ook al bestaat de app al sinds januari 2011. Met LiveProfile kun je berichtjes uitwisselen met anderen via iPhone, BlackBerry en Android. Het kan daarbij gaan om tekstberichten, foto’s en video’s. Ook kun je je status instellen, je profiel vanuit de app aanpassen en een foto instellen. De app laat ook weten wanneer een bericht ontvangen en gelezen is. Natuurlijk kun je ook zien als anderen een berichtje aan het typen zijn.

liveprofile iphoneTot zover is er weinig verschil met WhatsApp te constateren. Het verschil is dat je net iets meer kan doen dan berichtjes sturen, zoals je profiel delen. Ook een verschil is dat mensen die je telefoonnummer hebben niet zomaar met je kunnen gaan chatten. Je moet net als bij BlackBerry Messenger elkaars PIN weten. Bij WhatsApp kan wel eens het probleem ontstaan, dat iedereen die je nummer weet je ook zomaar een berichtje kan sturen, waardoor je opeens een berichtje krijgt van een collega waar je eigenlijk niet in je vrije tijd mee wilt kletsen. LiveProfile lost dit op door met unieke LiveProfile PIN-codes te werken: je hebt dit nummer nodig om elkaar te kunnen toevoegen. En er moet een wederzijdse bevestiging van de vriendschap zijn, voordat je met elkaar kunt kletsen.

LiveProfile beschikt over push notificaties, emoticons om je berichtjes op te leuken en een scanfunctie om in je adresboek te kijken welke vrienden de app al gebruiken. Je kunt vanuit de app ook berichten posten naar Facebook of Twitter en aangeven dat je beschikbaar bent of even niet in de gelegenheid bent om te ‘pingen’. De app ondersteunt ook de Nederlandse taal en zoals aangegeven zit je niet alleen vast aan je iPhone-vrienden: ook mensen met een Android-toestel of BlackBerry kun je via deze app bereiken, mits ze deze natuurlijk ook gebruiken. Wat nog wel mist is ondersteuning voor groeps-chat.

Is LiveProfile een virus?

Momenteel circuleren er op Twitter geruchten dat het bij LiveProfile om een virus zou gaan. Dit is echter niet het geval. De geruchten zijn ontstaan nadat LiveProfil aankondigde dat “LiveProfile has gone viral in the UK”. Daarmee werd bedoeld dat het nieuws over deze dienst zich via virale marketing (een soort mond-tot-mond-reclame) over internet verspreidde. Sommige gebruikers vatten het echter verkeerd op en dachten dat het om een virus ging. In een blogposting legt LiveProfile uit dat er geen sprake is van een virus, maar om een virale campagne.

Een aandachtspuntje zijn de gebruiksvoorwaarden. Daar is onder andere te lezen dat LiveProfile onbeperkt van alles mag doen met de inhoud die je via hun website of hun netwerk deelt.

You hereby do and shall grant LiveProfile a worldwide, non-exclusive, perpetual, irrevocable, royalty-free, fully paid, sublicensable and transferable license to use, modify, reproduce, distribute, prepare derivative works of, display, publish, perform, and otherwise fully exploit (.Use.) the User Submissions in connection with the Website, the Service and LiveProfile.s (and its successors and assigns) business, including without limitation for promoting and redistributing part of the Website (and derivative works thereof) or the Service in any media formats and through any media channels (including, without limitation, third party websites).

Downloaden: LiveProfile (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2011, 1:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen blackberry messenger, ebuddy, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.