Photofon: bekijk alleen foto’s uit de Twitter-timeline

De nieuwe app Photofon voor de iPhone en iPod touch toont enkel de foto's uit je timeline op Twitter. Het ontbreekt de applicatie van de makers van Echofon nog aan veel functies.

Photofon voor iPhone en iPod touchPhotofon is een nieuwe Twitter-applicatie van de makers van de populaire Twitter-cliënt Echofon. De nieuwe telg richt zich slechts richt op één functie: het weergeven van de foto’s uit je timeline. Foto’s van de mensen die je volgt worden, ongeacht hun uploadservice, onder elkaar gezet en zijn in een soort Instagram-achtige weergave onder elkaar te lezen. Wat opvalt aan Photofon is de soepele scrollsnelheid van het programma, zelfs op een oudere iPhone. Er zijn ook dingen die verbeterd moeten worden.

Als Twitteraar heb je slechts twee functies in Photofon: een foto favorieten en retweeten. Er is botweg geen mogelijkheid om vanuit de applicatie te reageren op foto’s. Ook kun je zelf geen tweet schrijven vanuit de app – laat staan een bericht met foto op Twitter zetten. Misschien is het logisch, omdat de app dan een stuk meer functies moet bieden en Photofon daardoor wel eens zijn snelheid kan verliezen. Een foto opslaan kan door een foto lang ingedrukt te houden. Dan verschijnt een menu waarin je een gebruiker ook kan bekijken in Echofon of de tweet kan lezen in Safari.

Er zijn twee eigenschappen die we met name graag terugzien in een volgende versie van Photofon: het bekijken van gemiste tweets en zoeken. Een Twitter-applicatie vol foto’s maar zonder zoekopdracht is enkel een gallerij. Dezelfde applicatie met zoekopdracht kan ineens nieuwswaarde hebben. We vroegen de ontwikkelaar of die functionaliteit eraan komt. “We overwegen het“, luidde het antwoord op Twitter.

Downloaden: Photofon (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2011, 10:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen echofon, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.