Moodify: speel Spotify-muziek op basis van je humeur

Moodify for Spotify is een nieuwe Nederlandse app die je muziek van Spotify wil laten horen op basis van je humeur. Dat lukt nog niet erg.

Moodify for Spotify iPhoneMuziek kan je uit de put helpen, je energie geven en alles op een rijtje zetten. Het mag geen nieuws heten. Moodify for Spotify combineert muziek en je humeur op een andere manier. De nieuwe iPhone-app van Nederlandse komaf richt zich er juist op dat je je huidige humeur versterkt aan de hand van muziek: je kiest je stemming op een veld en de app begint te spelen. Voorlopig werkt het alleen met een Spotify Premium-abonnement, maar ontwikkelaar Stolk.cc belooft later ook met ondersteuning voor Last.fm en je eigen muziekbestand op de iPhone te komen.


Moodify for Spotify is ingericht op artiesten en liedjes die je al luistert met de muziekdienst. Hij is er dus niet perse op gericht je heel veel nieuwe muziek te laten luisteren. De app is simpel van opzet: je hebt een veld met gekleurde vlakken waarin je in de zijkanten en hoeken beschrijvingen ziet. De indeling is in de hoeken nog wel logisch: romantisch, vrolijk, nostalgisch en boos zijn stemmingen die je in muziek kan vertalen. Maar in de vakken ertussen wordt het vaag. Waarom kan je nostalgisch en energiek wel combineren, maar staat het aan het uiteinde van romantisch? Die twee kunnen praktisch niet samen in de app. Je kan bijvoorbeeld ook niet twee stemmingen tegelijk indrukken.

Moodify for Spotify emotieveld Moodify for Spotify luistergeschiedenis

De muziekassociatie van Moodify zal verschillen per gebruiker, maar bij mij was ie niet indrukwekkend. Voor iemand die tien tot twintig uur in de week in Spotify luistert naar afspeellijsten van anderen en via de radiofunctie en dus veel in aanraking komt met allerlei soorten muziek, weet de app niks te verzinnen bij Chilling en klinkt bij het vakje Angry steeds één hiphopnummer – zelfs na op de knop Volgende gedrukt te hebben. Daarnaast stopt de app met spelen als hij even geen nummer kan vinden en krijg ik bij Positive een nummer te horen dat veel meer in de hoek Sad zou passen, over iemand die iemand hopeloos mist en dat ietwat jankerig bezingt. Volgende nummer? Het rustigste werk van Elbow. Volgende nummer? Wéér het zonet beschreven The Sun van Joe Purdy. Niet bepaald Positive. En het is maar een van de voorbeelden waarop de app dubieuze voorbeelden kiest en slechts een paar nummers laat horen. En dan zijn de twee vastlopers tijdens het testen nog niet benoemd. Nee, je kan wel stellen dat Moodify for Spotify haar belofte nog niet waarmaakt. Stemming: sad.

Downloaden: Moodify (for Spotify) (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.