Tekken Card Tournament: knokken met kaarten op iPhone en iPad

Tekken Card Tournament is een nieuwe iPhone- en iPad-manier om het bekende vechtspel te spelen: je gebruikt kaarten om aan te vallen.

Tekken Card Tournament iPad schop uitdelenEen traditioneel vechtspel combineren met kaarten. Het is opeens een dingetje op de iPhone en iPad, want er zijn twee fonkelnieuwe games die kaarten met vechten samenvoegen. Donderdag schreven we al over Injustice: Gods Among Us, waarin je vecht met tikken en veegbewegingen, en striphelden en personages spaart en opwaardeert met kaarten. Tekken Card Tournament doet het op een andere manier: hier resulteert elke kaart die je inzet in een klap of trap.

Tekken Card Tournament kaart kiezen“Ik wil de echte Tekken terug” luidt een van de nog weinige recensies in de App Store en daar valt wat voor te zeggen als je fan bent van de serie. Tekken Card Tournament heeft niks meer van doen met lastige knoppencombinaties om bijzondere aanvallen uit te voeren. In plaats daarvan lijkt het meer op het kaartspel Magic the Gathering: je trekt kaarten die je actie beïnvloeden. Zo kan je extra schade uitdelen, de volgende aanval blokken of ingewikkelder: kan je een extra kaart trekken na de volgende move, bijvoorbeeld. De actiekaarten zijn onderverdeeld in aanvallen, focussen (zoals bijvoorbeeld een aanval voorbereiden) en blokken. Als je nieuwe kaarten wil kopen in de app, dien je tegen betaling van in-app aankopen, credits te kopen in het spel.

Tekken Card Tournament gaat pas echt los van de zomer, als het spel niet langer op zichzelf staat en je ook in de winkels allerlei boosterpacks met kaarten kan kopen. Er komen dan 190 verschillende kaarten. Tot die tijd kan je ook nu al offline tegen de computer oefenen of online tegen andere ‘vechters’ spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=10xnXrLgoao

Hoe ver de gameplay ook van Tekken verwijderd is; de beelden zijn helemaal in lijn van Tekken. De scherpte van de beelden zit ergens tussen de Tekken-delen op de eerste PlayStation en PlayStation 2 in en het spel voelt door de achtergronden, bewegingen en vloeiendheid van de aanvallen als een echte Tekken. Ook kan je weer spelen met oude bekenden als Paul, Lili en Ling Xiaoyu. Ditmaal vecht je er alleen dus niet mee – maar leg je een kaartje met ze.

Downloaden: Tekken Card Tournament (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2013, 17:02
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.