Mashduo vergelijkt iTunes-bibliotheken

Mashduo is een Mac-applicatie waarmee je twee iTunes-collecties kunt vergelijken. De software is handig als je gaat samenwonen en wilt kijken welke nummers je partner nog niet heeft.

mashduoHeb je twee computers met twee iTunes-bibliotheken, dan kan er een moment komen, dat je ze wilt samenvoegen. Misschien omdat je bent gaan samenwonen en de iTunes-bibliotheek van jezelf en je partner wilt samenvoegen. Of omdat je een nieuwe MacBook hebt gekocht en nog een oude laptop hebt liggen waarop je ook iTunes gebruikte. Wil je beide iTunes-bibliotheken vergelijken, dan kan dat met Mashduo.


Dit is een gratis Mac-applicatie die de XML-bestanden van iTunes inleest en meteen laat zien welke verschillen muzieknummers in de ene collectie voorkomen, maar niet in de andere. Heb je een Windows-pc, maar wel een Mac achter de hand, dan werkt het ook.

Je gebruikt de XML-bestanden van beide computer en leest deze op de Mac in. Met twee Venn-diagrammen (cirkels die elkaar overlappen) kun je zien hoeveel nummers in beide collecties zitten of in slechts één collectie. Het resultaat sla je op of verstuur je als e-mail. Je moet daarna wel handmatig de muzieknummers selecteren en kopiëren naar de andere Mac.

Meer info: Mashduo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 mei 2012 om 14:39
Onderwerp
Categorie
Desktop

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.