Slow Feeds voor iPhone zet trage nieuwssites centraal

Slow Feeds is een nieuwsapp voor de iPhone, die trage nieuwsfeeds extra aandacht geeft. Websites die weinig nieuws publiceren, komen op een apart tabblad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

slow feedsMoet je voor je werk bovenop het nieuws zitten, dan is een RSS-app op je iPhone onmisbaar. Slow Feeds van Stefan Pauwels onderscheidt zich van de enorme hoeveelheid RSS-apps die al verkrijgbaar zijn, met een andere insteek. Het maakt onderscheid tussen nieuwsfeeds met veel en weinig berichten. Een gespecialiseerde website zoals die van het iPhone Dev Team levert bijvoorbeeld maar weinig nieuwsberichten, maar áls er iets te melden valt is dat wel altijd erg relevant. Gizmodo en Engadget zijn voorbeelden van sites die dagelijks tientallen berichten publiceren.

Daarvan is misschien maar een kwart interessant. Slow Feeds kan daar goed mee omgaan en voorkomt dat jij als gebruiker ‘verzuipt’. De app toont beide nieuwsstromen gescheiden: het nieuws dat in grote volumes op je afkomt en de gespecialiseerde nieuwtjes van sites die wat minder vaak nieuws publiceren. Denk daarbij ook aan nieuwsfeeds van app-ontwikkelaars die soms maar één keer per maand een berichtje publiceren. Als je niet bovenop je RSS-feeds zit, zie je die berichtjes al snel over het hoofd tussen de overdaad van andere. Slow Feeds werkt samen met Google Reader en analyseert eerst de RSS-feeds waarop je geabonneerd bent, om onderscheid te maken tussen snelle en trage nieuwsfeeds. Ze verschijnen in twee groepen: Slow Feeds en High Volume. Uiteindelijk is de app meer gericht op mensen die moedeloos naar hun RSS-app kijken en geen idee hebben of ze met die honderden ongelezen berichten ooit gaan lezen. Met Slow Feeds kun je zorgen dat je de trage nieuwsfeeds in ieder geval gelezen hebt.

Voor mensen die veel nieuws moeten consumeren (zoals ik), is Slow Feeds wel handig voor de feeds die ik hobbymatig volg, bijvoorbeeld lifestyle-blogs. Het inlezen van de feeds duurde bij mij een minuut of vijf, maar dat komt misschien omdat ik zo’n 250 RSS-abonnementen heb. Bij mij werden Lifehacking.nl en MacFan.nl ingedeeld bij de Slow Feeds. Ars Technica, Hacker News, The Verge, TechCrunch, iPhoneclub en andere actieve nieuwssites verschenen bij High Volume.

Downloaden: Slow Feeds (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:48
Categorie Nieuws
Onderwerp rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.