Mango Browser X heeft ingebouwde Facebook- en Pocket-deelfunctie

De iPhone-app Mango Browser X implementeert een paar functies voor de webbrowser van de iPhone die Safari niet heeft. Zo kan je websites eenvoudig delen op Facebook en in Read It Later-dienst Pocket.

Mango Browser X webbrowser iPhoneAls je leuke vondsten op het internet fanatiek op Facebook deelt, heb je aan Apple’s standaardbrowser Safari geen goede. De applicatie maakt het makkelijk om websites op Twitter te delen, maar voor een link op Facebook mag je klooien met kopiëren en plakken. Mango Browser X is een nieuwe gratis browser voor de iPhone met een ingebouwde Facebook-deelfunctie. De applicatie biedt tevens een ingebouwde QR-code scanner en een mogelijkheid om artikelen door te zetten naar Pocket, de hernoemde Read It Later-dienst.

Mango Browser X giet de functies in een snel werkend totaalplaatje. Scrollen en websites laden in de applicatie gaat veelal soepel. Het gebeurt in een nette grijze layout met knoppen aan de onderkant van het scherm die niet teveel schermruimte innemen. Toch kan je er ook nog voor kiezen om over te gaan tot een volledig scherm, waarbij de knoppen nog kleiner worden en ook de adresbalk bovenin beeld verdwijnt. Je verliest dan wel directe toegang tot de grote lijst opties die de applicatie biedt.

Tussen die lijst opties zitten een paar aardige die er best voor kunnen zorgen dat je Mango Browser X boven Safari verkiest. De opties zijn verstopt onder twee aparte knoppen. Met de linker laadt je een artikel in uiterst leesbare Readability-layout, kan je het roteren van het scherm op slot zetten en kan je een pagina vertalen naar het Engels middels Google Translate. Het grootste deel van de opties staat onder de tweede optieknop. Daarmee kan je een link openen in Safari, e-mailen, aan je bladwijzers in de app toevoegen, een pagina printen en meer. Het delen naar Facebook en Pocket bijvoorbeeld en het openen van de QR-scanner waarna je de pagina meteen in Mango kan bekijken. Met de AR Mode kan je het beeld opsplitsen in half webpagina, half camera. Grappig? Onbruikbaar eerder, want de interface verdwijnt er spontaan bij.

Hoewel Mango Browser X best een paar aardige functies heeft, laat het vooral veel inkoppertjes liggen. Waarom kan je niet ook tweeten vanuit de app? En waarom kan je wel een artikel bekijken in de Readability-weergave, maar kan je het niet doorsturen naar die app om later nog eens te lezen? En waarom heeft de bladwijzers-knop in de normale weergave en in volledig scherm een ander uiterlijk? Tenslotte werkt ook de User Agent-functie, waarmee je moet voorkomen dat je tegen mobiele websites aankijkt door Safari als cliënt te pakken, niet. Mango Browser X is niet een erg doordacht product, en blijft daardoor alleen aardig om te gebruiken als je specifieke functies nodig hebt.

In ieder geval zolang Apple geen Facebook integreert in iOS.

Downloaden: Mango Browser X (gratis)

Zoek je een browser met meer mogelijkheden dan Safari? Bekijk ook Maven Web Browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 13:18
Categorie Productiviteit
Onderwerpen facebook, Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.