FlickrBoard: Flickr bekijken in Path-achtige iPhone-app

De iPhone-app FlickrBoard laat je foto's van vrienden op Flickr bekijken in een interface die sterk doet denken aan Path. Je moet wel al je vrienden opnieuw vanuit de app volgen.

FlickrBoard iconDe iPhone-app FlickrBoard probeert van de bekende fotosite Flickr een ander soort sociaal netwerk te maken, dat erg veel wegheeft van de app Path. Door vanuit de app Flickr-gebruikers te volgen krijg je hun foto’s in een tijdlijn te zien, waar je op kunt drukken om ze in volledig scherm te bekijken. Bij interessante foto’s kun je aangeven dat je reacties erop wil volgen, zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer iemand er iets interessants over te vertellen heeft.

FlickrBoard 1Hoewel de interface van FlickrBoard in het eerste opzicht ontzettend veel wegheeft van Path, steekt de app qua gebruik net niet zo strak in elkaar. Zo wordt een aangetikte foto in FlickrBoard bijvoorbeeld geopend in een apart venster, terwijl Path juist de foto ingezoomd laat zien wanneer je er op drukt. Minder elegant, maar dankzij dit aparte scherm kun je wel een foto pinchen om in en uit te zoomen.

Tap je op de informatie naast een foto, dan ga je naar een apart venster waar te zien is hoe vaak een afbeelding is bekeken, gefavorite en hoeveel reacties er zijn. Vanaf hier kun je ook de toegevoegde EXIF-informatie bekijken, zodat je er achter kunt komen wat voor camera er door de fotograaf is gebruikt.

FlickrBoard 2FlickrBoard volgt niet automatisch de vrienden die je via de site van Flickr al hebt toegevoegd. In plaats daarvan moet je Flickr-gebruikers met de hand toevoegen, waarna ze in je tijdlijn terechtkomen. Een aardig karwei wanneer je op Flickr al tientallen vrienden had. Het is wel mogelijk om op basis van je adresboek te zien wie van je vrienden er op Flickr zitten.

Je kunt de officiële Flickr-app niet vervangen met FlickrBoard. Niet alleen is de app niet in staat om gevolgde vrienden te synchroniseren, maar je kunt ook niet vanuit FlickBoard een foto naar de site uploaden. De app richt zich enkel en alleen op het bekijken van andermans foto’s. Daarmee zal hij voor sommigen ietwat aan de karige kant zijn.

Downloaden: FlickrBoard (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 14:02
Categorie Fotografie en video
Onderwerp flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.