Regionieuwssite Dichtbij brengt eigen iPhone-app uit

De regionieuws-websites Dichtbij hebben een eigen, gezamenlijke iPhone-app gekregen waarop je het laatste nieuws uit jouw omgeving kan zien. De applicatie is ook voor Android beschikbaar, maar kampt met problemen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dichtbij iPhone-app regionieuwsDe regionale nieuwssites van De Telegraaf Media Groep, Dichtbij.nl, hebben een gezamenlijke iPhone-app gekregen. Daarin zie je geen landelijk overzicht van het beste regionieuws, maar selecteer je eerst een regio. Vervolgens zie je nieuwsberichten en foto’s van de website apart in een overzicht en word je uitgenodigd zelf een artikel te schrijven of de redactie te tippen. Een aankomende update moet de eerste missers uit de app verhelpen.

Dichtbij nieuwsoverzichtDe doelstelling van Dichtbij zit al in de naam verstopt. De Telegraaf wil met de reeks groen-wit uitgevoerde sites het nieuws zo dicht mogelijk bij je voordeur krijgen. Op streekgebied is aardig, op plaatsgebied is beter, op wijkniveau het mooist. Het is dus ook niet zo gek dat je in de app meteen een plaats kiest. Dat kan aan de hand van je locatiegegevens, maar je kan ook een plaatsnaam invullen of kiezen uit een lijst regiogebieden die Dichtbij biedt. Daarna volgt meteen de vraag of je wil aanmelden met je Dichtbij-profiel. Je kan inloggen via je Dichtbij-account of een nieuw account aanmaken aan de hand van Facebook en Twitter, waarna je alsnog de nodige registratiestappen doorloopt.

We testten de Dichtbij-app in twee regio’s: Woerden.dichtbij.nl en Groningen.dichtbij.nl. In beide nieuwsoverzichten valt meteen op dat de nieuwsselectie niet gelijkloopt met het overzicht op de site. In beide gevallen is het nieuwste bericht van meer dan een uur geleden simpelweg niet in de app te vinden. Even storend is dat berichten meermaals terugkomen in de nieuwsfeed. In het geval van Groningen lezen we drie keer dezelfde nieuwskop onder elkaar, terwijl andere berichten niet voorkomen. Volgens ontwikkelaar E-Heroes slopen de mankementen er opeens in. Een aankomende update moet het verhelpen, maar het is nog niet bekend wanneer die verschijnt.

Dichtbij berichtpaginaOf je foto’s tegenkomt in het foto-tabblad, hangt er vanaf in welke regio je je bevindt. Het is misschien wat raar om die sectie zo prominent naar voren te brengen als niet alle regiosites er gebruik van maken. Er zijn meer kleine missers. Onderdelen als de Dichtbij-naam zijn niet aangepast op het retinascherm van de iPhone 4 en iPhone 4S en je kan het vrij kleine lettertype van artikelen in de app niet vergroten.

Er gaan ook dingen goed in de app. De applicatie is simpel opgezet en meteen overzichtelijk. Video’s en foto’s worden onderaan een artikel apart uitgelicht in balken om te vergroten en als je ingelogd bent, kan je meteen een reactie achterlaten onder een artikel – een stuk eenvoudiger dan op de website.

Downloaden: Dichtbij (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 13:17
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp dichtbij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.