LockIt Password Manager: Nederlandse concurrentie voor 1Password

De iPhone-applicatie LockIt Password Manager is een concurrent voor wachtwoord-apps zoals 1Password, maar dan van Nederlandse huize.

LockIt Password ManagerWil je er zeker van zijn dat je wachtwoorden veilig op één plek staan opgeslagen, dan kun je daar apps zoals 1Password of SplashID (€7,99) voor gebruiken. Vanaf vandaag schaart de nieuwe Nederlandse app LockIt Password Manager zich bij het bestaande aanbod. De app maakt standaard een aantal categorieën aan, zodat je gegevens kunt ordenen zonder dat je zelf moet bedenken hoe.

Het principe van LockIt Password Manager is gelijk aan de concurrentie: je voert in de app je inloggegevens van verschillende diensten en websites in. Iedere keer als je de app opstart moet je een zelfbedachte 4-cijferige code invoeren, waardoor alleen jij bij deze gegevens kan. De app maakt gebruik van Blowfish-encryptie, waardoor hij lastig te kraken is.

LockIt screenshotWanneer je LockIt Password Manager voor het eerst opstart maakt de app 32 categorieën aan, waaronder ‘Sociale Netwerken’, ‘Email accounts’ en ‘Bankrekeningen’. Categorieën zoals ‘Adressen’, ‘Notities’ en ‘Noodnummers’ zorgen ervoor dat je de applicatie ook kunt gebruiken om andere gegevens er in op te slaan. Door het gebruik van veel categorieën kun je makkelijker je gegevens ordenen dan in 1Password, waarin je kunt kiezen voor ‘Login’, ‘Account’, ‘Note’, ‘Software’ en ‘Wallet Item’.

Ontwikkelaar Broken Mirror laat aan ons weten dat ze de app graag in functies willen uitbreiden. Hierbij wordt er vooral geluisterd naar andere gebruikers:

Het idee is om met regelmaat updates uit te brengen met daarin suggesties verwerkt van gebruikers en andere vernieuwingen.

Een knop onderin het overzichtsscherm van de app stelt je in staat om een wachtwoord te genereren. Hierbij kun je aangeven uit hoeveel karakters het wachtwoord moet bestaan, wat voor tekens je wil gebruiken en hoe leesbaar het wachtwoord uiteindelijk moet zijn. Het resultaat kun je kopiëren, zodat je hem vervolgens kunt plakken in het registratieveld van een site of app.

Je gegevens zijn opgeslagen in de app, maar je kunt ze ook via iCloud in de cloud opslaan. Hierdoor kun je ook synchroniseren met andere iOS-apparaten.

In grote lijnen lijkt LockIt Password Manager op het moment nog niet heel erg van de concurrentie af te wijken. Net als 1Password biedt de app een centrale plek om je accountinformatie en wachtwoorden voor verschillende sites en apps op te slaan. Daar staat wel tegenover dat LockIt relatief zacht geprijsd is. Je betaalt voor de applicatie maar €1,59, terwijl concurrerende apps vaak duurder zijn. LockIt is van Nederlandse makelij, wat betekent dat de schermteksten in de app ook in het Nederlands zijn.

Downloaden: LockIt Password Manager (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 21:30
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen 1password, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.