Evernote Business en Evernote Clearly aangekondigd, Page Camera-functie in Evernote-app

Evernote heeft Evernote Business en Evernote Clearly aangekondigd. Business is gericht op zakelijke gebruiker en kost 10 dollar per gebruiker. Clearly is een leeslater-dienst met browser-plugins voor Chrome en Firefox.

evernote save for laterEvernote heeft vandaag allerlei nieuwe producten en diensten uitgenodigd, zoals de zakelijke variant Evernote Business. Dit zal een cloudgebaseerde dienst zijn waarmee je allerlei informatie kan opslaan, geoptimaliseerd voor meerdere gebruikers. De dienst krijgt gebruikersbeheer, een makkelijke manier om documenten te delen en een soort adresboek van gebruikers binnen een bepaald bedrijf.

Vanaf december kun je de dienst afsluiten voor 10 dollar per gebruiker per maand. Maar je kunt je nu alvast inschrijven. Evernote CEO Phil Libin legt in onderstaand YouTube-filmpje uit waarom ze de zakelijke variant van Evernote gemaakt hebben: omdat ze het zelf nodig hebben. Alles wat je bij Evernote kunt gebruiken, hebben ze eigenlijk voor zichzelf gemaakt. Dat 34 miljoen mensen er ook nuttig gebruik van maken, is mooi meegenomen.

evernote clearly

Evernote Clearly is een nieuwe dienst ovor het knippen, markeren en aanbevelen van notities. Het gaat om een browser-plugin die te vergelijken is met readability- en read it later-diensten. Je kunt zonder afleiding lezen, waarbij je uit meerdere thema’s kunt kiezen. Ook kun je artikelen opslaan om later te lezen – bijvoorbeeld op je iPhone of iPad. Evernote Clearly kan een concurrent worden van Safari Reader, maar ook van Instapaper. De browser-plugins zijn momenteel beschikbaar voor Chrome en Firefox.

Evernote kondigde ook een samenwerking met notitieboekjesmaker Moleskine aan, maar daar is helaas geen app voor. Hoewel… die app is er wél.

Update voor Evernote-app met Page Camera-functie

De Evernote-app voor iPhone en iPad kreeg vandaag een update, waarbij de nieuwe Page Camera-functie is toegevoegd. Dit is een functie voor het maken van foto’s van fysieke pagina’s in een notitieblok of een document. Je start de app Evernote, gaat naar het camerascherm en tikt daarna op het nieuwe Page Camera-icoon bovenaan het scherm. Houd de camera boven de pagina en maak een foto. Daarna kun je meteen doorgaan met het fotograferen van de volgende pagina. Ben je klaar, dan kun je op het vinkje tikken. De Page Camera-functie verbetert automatisch het contrast van een pagina en verwijdert schaduwen. Je kunt het gebruiken voor je eigen notitieboeken of voor de Smart Notebooks van Moleskine. Met Smart Stickers kun je zorgen dat een notitie meteen in de juiste notebook terechtkomt. Bij de Moleskine-boekjes krijg je een stickervel met stickers in verschillende kleuren. Die koppel je aan een bepaald type notitieboek.

moleskine page camera

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 20:17
Categorie Productiviteit
Onderwerpen business, evernote, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.