Liker: strakke nieuwe Facebook-applicatie voor de iPhone

Liker is een nieuwe iPhone-app waarmee je Facebook kan bekijken op Apple's telefoon. De applicatie specialiseert zich in het uitdelen en van likes, maar laat helaas veel steken vallen.

Liker Facebook-app iPhone iPod touchZolang Facebook zelf nog niet haar beloofde nieuwe applicatie heeft uitgebracht op de iPhone en andere mobiele telefoons, is er voor onafhankelijke ontwikkelaars ruimte en kans een betere Facebook-app te maken dan de officiële. Aan de downloads van Ace for Facebook en recent nog Echofon for Facebook merk je dat er vraag naar is. Liker is een andere nieuwe, onofficiële app waarin de nieuwsfeed sneller laadt dan de officiële app van het netwerk. Het is echter geen vervanger.

Liker Facebook-app nieuwsfeed met fotoDe app van Fabien Penso, eerder verantwoordelijk voor de pushnotificatie-app Push 4.0, laat alle berichten uit je nieuwsfeed onder elkaar zien, zonder Facebooks eigen onderscheid te maken wat voor jou eventueel belangrijke berichten zijn en wat niet. De interface benut de volle breedte van het iPhone-scherm, waardoor foto’s en berichten lekker groot in beeld staan. Aan de lichtgrijze auteursbalk zie je dat een nieuw bericht begint, met de knop daarachter kan je meteen een like geven. Bij een bericht in het overzicht worden maximaal twee reacties geladen, als je op een bericht drukt zie je de rest ook.

De naam Liker komt niet uit de lucht vallen. Het uitdelen van Likes is het speerpunt van de applicatie en elke waardering die je uitdeelt, kan je dan ook in het menu links terugvinden met een aparte knop. Daaronder vind je je laatste notificaties en meldingen. Rechtsboven heb je een optie een bericht of foto te plaatsen.

Liker Facebook-app iPhone nieuwsfeed met menuMeer facetten van het sociale netwerk zijn niet beschikbaar in Liker. Chat, fotoalbums, Facebook Pages, apps en meer: je vindt ze hier niet. Er valt wel meer op te merken aan de app. Zo worden nieuwe foto’s van een gebruiker prachtig weergegeven in een bericht en kan je er meteen tussen scrollen, maar is het weer niet mogelijk om per foto’s het onderschrift, de reacties en likes erbij te bekijken. Zo kan je überhaupt geen losse foto’s liken, maar alleen het bericht dat er nieuwe foto’s geplaatst zijn. Het is nog maar een peulenschil naast het probleem dat de app elke keer vastloopt na onze eerste testsessie – waarin een van onze achtergelaten reacties trouwens ook niet is doorgekomen op Facebook.

Hoe aardig de interface waarin Liker Facebook giet ook is; de gebrekkige functies en een aantal fundamentele problemen zorgen ervoor dat we de app momenteel niemand aanraden.

Downloaden: Liker (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2012, 14:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.