LIFX 1

LIFX iPhone-app uitgekomen: lampen aansturen met iPhone

Met de officiële LIFX iPhone-app kan je de LIFX LED-lampen aansturen vanaf je telefoon. Je bepaalt kleuren, thema's en intensiteit.

LIFX 1Nog voordat Philips de Hue-lampen op de markt bracht die je vanaf verschillende iPhone-apps kan aansturen, was LIFX een doorslaand succes op de crowdfunding-site Kickstarter. De makers beloofden als eerst lampen op de markt te brengen die je kan aansturen vanaf je telefoon, en hoewel het project 100.000 dollar wilde sparen om gefinancierd te worden, investeerden gebruikers maar liefst 1,3 miljoen dollar in zes dagen! Nu is dan de iPhone-app uitgekomen om de slimme lampen mee te bedienen.

De applicatie is gratis te downloaden en ziet er verzorgd uit. Je begint blanco in de app en voegt handmatig de lichten toe die je thuis hebt geïnstalleerd. Je deelt ze meteen in per vertrek in het huis, zodat je met meerdere lampen in één ruimte een gelijke sfeer kan creëeren. Een principe dat inmiddels bekend is door grote concurrent Philips Hue.

In het schuifmenu van de app zie je de toegevoegde lampen staan, onderverdeeld per vertrek. Je kan ze in het menu meteen in- en uitschakelen, maar drukt op de naam om de echte bediening te bepalen. LIFX maakt daarbij handig gebruik van twee kleurenschema’s die je in boog bedient. De ene bevat bonte, diepe kleuren, de ander beperkt zich tot een scala aan geeltinten die voor een neutraler licht zorgen. Met een knop onderin schakel je tussen de opties.

LIFX lampen te bedienen iPhone LIFX bedieningspaneel lamp op iPhone

Behalve de kleur bepaal je ook de intensiteit van het licht, van 0 tot 1000 lumens. Daarnaast kan je groepen aanmaken en thema’s maken met kleuren in verschillende lampen. Maak je een thema ‘voetbal’ waarbij alle lampen in huis groen moeten kleuren en degene naast je tv oranje, dan druk je erop en wordt het thema op de verschillende lampen toegepast. Dat is althans de theorie van de app – wij zijn helaas niet in gelegenheid de lampen en connectiviteit met de app te testen.

Philips Hue zorgde snel na de introductie van de lampen op de markt, dat iedereen zelf apps kon bouwen dankzij de openbare code (API) van de verlichting. Dat resulteerde in een variërend aanbod apps, waarmee je bijvoorbeeld je huis in een discotheek kan veranderen. LIFX kondigt soortgelijke functies al aan voor volgende updates van de LIFX-app. Daarin moeten onder andere notificaties, een muziek visualiser en bediening op afstand worden geïntroduceerd. De laatste behelst vermoedelijk dat je de verlichting ook kan regelen buiten het bereik van je eigen Wi-Fi-netwerk. Onderstaande video laat de app in werking zien en legt ook uit hoe je de lampen aan het netwerk verbindt.

Je hebt vanzelfsprekend de LIFX-lampen nodig om de app te gebruiken. Die zijn op dit moment helaas lastig verkrijgbaar als je niet hebt geïnvesteerd in de Kickstarter-campagne. De eerste lading LED-lampen zijn eind 2013 verstuurd, de tweede lading snel daarna en wie nu bestelt komt terecht in lading drie. Die moet het eerste kwartaal van 2014 verzonden worden. Je kan de LIFX LED-lampen bestellen op de website, voor 89 dollar per stuk exclusief verzending.

Downloaden: LIFX (gratis, LIFX-lampen vereist, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 18:03
Categorie Diensten
Onderwerpen kickstarter, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.