iCulture speelt: Tower Dwellers, Zombie Killer Squad en Pocket Stables

Ga er maar eens aan staan om de drie games in de iCulture speelt vandaag aan elkaar te praten. Dat lukt hier achter het toetsenbord even niet in ieder geval – en daarom maar drie algemene omschrijvingen van de games opgesomd. In het nu populaire Zombie Killer Squad rennen videobloggers weg voor zombies, maar rennen […]

ICS Tower Dwellers headerGa er maar eens aan staan om de drie games in de iCulture speelt vandaag aan elkaar te praten. Dat lukt hier achter het toetsenbord even niet in ieder geval – en daarom maar drie algemene omschrijvingen van de games opgesomd. In het nu populaire Zombie Killer Squad rennen videobloggers weg voor zombies, maar rennen ze er net zo goed op af. Pocket Stables is een nieuwe management-spelletje van de pixelliefhebbers bij Kairosoft en Tower Dwellers is een tower defense game die gevoelsmatig tegen Kingdom Rush aan schurkt.

Zombie Killer Squad: populair

ICS Zombie Killer Squad iPad iPhoneBehalve als je Dead Trigger of Plants vs Zombies heet, heb je de Nederlandse markt als zombiegame niet zomaar voor je gewonnen. Er komen elke dag weer zombiegames uit – en hoeveel kan jij er noemen buiten die twee titels? Section Studios zal er hard om lachen. Zombie Killer Squad gooit hoge ogen in de App Store en de reden is simpel: het voelt als precies hetzelfde spel als Subway Surfers, met slechts twee verschillen doorgevoerd. Het vrolijke kleurenschema is overboord gegooid – één – en je hebt een geweer in je klauwen waarmee je gevaren voor je weg kan schieten. Twee. Het swipen naar zijkanten, springen om hooggelegen munten te pakken, glijden onder objecten door en het beklimmen van vrachtwagens en andere verhogingen in licht gekromde straten: het is werkelijk niks anders dan Subway Surfers. Behalve dan de shotgun in je hand, waarvoor je kogels moet blijven pakken als je die highscore wil bemachtigen. Wij vinden Zombie Killer Squad al snel te simpel door dat schietelement en gevoelsmatig duren highscorepogingen daardoor te lang om nog even snel één potje te spelen. Wel is de eerste hoofdpersoon waarmee je speelt erg grappig. Die is vies van zombies en wil liever echt niet in het spel betrokken worden. Dat kennen we.
Leuk detail: de personages in het spel zijn YouTube-vloggers.
Downloaden: Zombie Killer Squad (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Pocket Stables: run je paardenrennen

ICS Pocket Stables iPad iPhone rennenNa een reeks van grote successen op de iPhone en iPad, is het de laatste tijd betrekkelijk stil om de pixelminnende managementgames van Kairosoft en dat is wel te begrijpen. Kijk je naar de Nederlandse App Store, dan zie je dat de laatste releases het niet verder schoppen dan ongeveer 20 recensies. Een massaal verschil met het debuut Game Dev Story bijvoorbeeld. Na een tijdje wachten is het nu weer een kwestie van hollen van Kairosoft. Pocket Stables is uitgekomen op iPhone en iPad en gaat over paardenrennen. De goksport, die ja. In de game zet je een trainingsfaciliteit op om zo snel mogelijke paarden te fokken en te trainen om jezelf in de prijzen te rennen. Ondertussen is je ranch een toeristische attractie waarin bezoekers niet alleen races willen zien, maar ook geld willen uitgeven aan andere zaken. Ook nu kan je dus weer de nodige ijskraampjes en souvenirswinkeltjes neerzetten. Zo is Pocket Stables een beetje de optelsom van Grand Prix Story en de laatste, wat anonieme touristenstad-bouwspelletjes. Wat het meeste voor Pocket Stables pleit, is dat de laatste Kairosoft-game al even geleden is en dat het spelletje daarom weer een beetje fris voelt tussen al het andere gamesaanbod. Hoe diepgaand het spel is, legt de videoreview hieronder goed uit.
Downloaden: Pocket Stables (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Tower Dwellers

ICS Tower Dwellers iPad iPhone iOSEen tower defense-spel hoeft niet perse iets nieuws te doen om ontzettend verslavend te zijn. Dat bewees Kingdom Rush wel. Alles klopte aan dat spel. De balans in eenheden was fantastisch en de uitstraling van het spel buitengewoon leuk. Niet veel games in het genre benaderen dat niveau van spelplezier, maar het nieuwe Tower Dwellers komt aardig in de buurt. Dat doet het spel met een net zo leuke, algemene ridder-achtige uitstraling, maar ook met geinige stemmetjes die personages introduceren en het flinterdunne verhaal voorleggen. En niet onbelangrijk: een kleine gameplaytwist die het noemen waard is. Aan de zijkanten van het pad dat je verdedigt tegen indringers, bouw je namelijk niet alleen verdedigende riddertorens. Naast de torens bouw je ondersteunende gebouwen en het is belangrijk voor welk type gebouw je kiest. Een smid zorgt bijvoorbeeld voor sterkere harnassen van de ridders er omheen, maar een houthakker kan in pijl en bogen voorzien die je ridders weer op enige afstand kunnen laten aanvallen. Bijvoorbeeld. Links onderin beeld vind je drie knoppen met spreuken die je flink op weg helpen en als je zo overleeft door de goede keuzes en positionering van je ridders, verover je steeds meer (zelfgekozen) gebied op de wereldkaart. Elk veroverd deel geeft weer toegang tot nieuwe upgrades voor je tussengebouwen en zo kan je de eigen tactiek vormen en verbeteren. Misschien een beetje priegelig op de iPhone, maar leuk tower defense-spel.
Downloaden: Tower Dwellers (€3,59, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 19:01
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, tower defense

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.