Koning Voetbal: kennis testen met voetbal-app van RTL

Koning Voetbal van RTL is een nieuwe online quizgame voor iPhone. Je kan meedingen naar prijzen in het gelijknamige tv-programma.

Koning Voetbal iPhone headerWelke keeper was betrokken in een wietplantage-zaak? Wie was de vaste aangever voor de goals van Dennis Bergkamp bij Ajax? Welk automerk is shirtsponsor en eigenaar van Vfl Wolfsburg? Een grote hoeveelheid vragen over landelijk en internationaal voetbal wachten je op in Koning Voetbal, een iPhone-app van RTL en elektronicaketen BCC. In de applicatie test je niet alleen je eigen kennisniveau, maar meet je je krachten online tegen andere spelers.

Koning Voetbal is afgelopen vrijdag uitgebracht, synchroon met het nieuwe vrijdagavondprogramma Koning Voetbal op RTL. Je kan het spelletje echter prima zonder programma bekijken. Sterker nog: het is vooral gebouwd om overal even tussendoor te spelen. Rondes van een online potje tegen een willekeurige speler of een vriend via Facebook duren maar vijf vragen die je in enkele seconden doorwerkt. Als de tegenstander de vragen ook heeft doorgewerkt, zie je wie de meeste vragen goed heeft. Zijn het er even veel, dan wint de speler die de vragen die ronde sneller goed heeft beantwoord. Daarna mag de ander het onderwerp van de volgende ronde kiezen. In het hoofdmenu wordt de tussenstand in een wedstrijd bijgehouden.

Koning Voetbal iPhone quizvraag Koning Voetbal menu met tussenstanden iPhone

Er zijn voorlopig vier onderwerpen waar je uit kan kiezen bij het aanbreken van een nieuwr ronde. Onze testsessie wijst uit dat je de app zijn naam eer aan doet. Ondergetekende komt een eind mee met kennis over de Eredivisie, maar ook bij het kiezen van het favoriete onderwerp, kunnen vragen erg pittig zijn. Voor een ronde kan je kiezen uit buitenlands of Nederlands voetbal, maar je kan ook alles door elkaar voor de kiezen krijgen in de categorieën ‘Amateur’ en ‘Prof’. Die gaan niet over amateurvoetbal en profvoetbal, maar geven de moeilijkheidsgraad van de algemenere voetbalvragen aan.

Behalve 1-op-1 wedstrijden kan je ook meedoen voor de wekelijkse prijzen van BCC. De wekelijkse vragenlijsten die je daarvoor krijgt, geven niet meteen feedback of een vraag goed of fout is beantwoord en om mee te dingen naar de prijzen, dien je in te loggen met een RTL ID – een principe dat we al eerder zagen in de online quiz-app Ik Hou van Holland. Je hebt het extra account gelukkig niet nodig als je gewoon graag een potje tegen andere spelers speelt.

Downloaden: Koning Voetbal (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 16:59
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.