KLIK by Face.com: foto-app met gezichtsherkenning

KLIK by Face.com is een iPhone-app waarin je foto's kan maken en kan voorzien van kleurenfilters. De meest opvallende eigenschap is dat de applicatie gezichten scant en herkent.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

KLIK foto's met gezichtsherkenning iPhone iPod touchDe techniek van gezichtsherkenning staat nog in de kinderschoenen, maar dat weerhoudt de website Face.com er niet van een eerste ambitieuze app voor de iPhone uit te brengen. Met KLIK kan je foto’s maken, delen en voorzien van een kleurenfilter als in veel andere applicaties, maar de app heeft als toevoeging dat hij gezichten scant en herkent. Als KLIK een gezicht kent, komt er meteen een naam van een persoon bij te staan.

De achterliggende gedachte van KLIK is dat de database van Face.com veel nieuwe gezichten rijker wordt. Als een gezicht niet herkend wordt door de app, kan je op een vraagteken erbij drukken om zelf een persoon uit te zoeken of in te voeren in het bestand. Daarna kunnen alle gebruikers van Face.com die KLIK gebruiken, jouw naam zien als ze een foto van je maken. Je uploadt de gezichten van vrienden en bekenden naar de wereld, als je zo vrij wilt zijn. Dat werkt ook andersom. Zo werd ondergetekende vanuit allerlei hoeken van de camera al aangezien voor ene Gregg. Vanuit andere hoeken werd ik niet herkend en toen ik een scheve mond trok, associeerde de app me met ene Gil. De naam die in beeld komt te staan, kan je gelukkig met een knop weghalen nadat je de foto genomen hebt.

KLIK meldt in de omschrijving van haar applicatie dat de techniek nog niet goed werkt en dat er nog veel werk aan de winkel is voor volgende versies van de app. Het woord ‘beta’ (testversie) valt niet, maar het lijkt erop alsof deze versie vooral een eerste proef is.

Als het op kleurenfilters aankomt, heeft KLIK niet zoveel in de pap melk te brokkelen bij de gevestigde orde. Op dit gebied laat de app zich goed meten met de app Path: er zijn niet veel filters, maar degene die er zijn, leveren wel mooie effecten. Er is geen mogelijkheid om de randen erom heen weg te halen.

Het gebied waarop KLIK vooral scoort, is niet zozeer de gezichtsherkenning die voor hilariteit kan zorgen. Dat is de fraaie, hoekige interface van de app. Op lichtgrijze achtergronden kun je met verschillende tabbladen foto’s van vrienden, van jezelf en foto’s die in de omgeving gemaakt zijn, zien. Die foto’s worden weergegeven in een willekeurige compositie en zijn verdeeld onder op de plek waar ze genomen zijn. Het is een fraaie en bijzondere mogelijkheid die apps als Instagram en Path ontberen. Misschien geeft juist deze functie KLIK wel zijn gezicht.

Downloaden: KLIK by Face.com (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 16:25
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, gezichtsherkenning, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.