Cupidtino: iPhone-app laat Apple-fans met elkaar daten

Cupidtino is een nieuwe speciale dating-app voor de iPhone en iPod touch waarin je kan afspreken en chatten met Apple- en Mac-fans. In de applicatie zie je de leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en wanneer iemand 'Mac' werd.

Cupidtino iPhone iPod touch dating appJe kent het wel: ben je leuk met iemand aan het praten tot in de kleine uurtjes, is alles koek en ei en kun je misschien wel spreken van een vroege klik… blijkt de ander een Windows-gebruiker! Het klinkt wellicht absurd, maar er zijn mensen die er zo over verbolgen zijn dat er een dating-service bestaat die speciaal bedoeld is voor fans van Mac en Apple. In het profiel van de nieuw verschenen applicatie Cupidtino voer je niet alleen een foto en een korte omschrijving van jezelf in, maar beantwoord je ook de vraag wanneer je een ‘Mac’ werd.

Het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je vandaan komt of waarop je valt. Al voordat je een account aanmaakt in Cupidtino, kan je in de app rondneuzen wie er allemaal zijn aangemeld. Je kan gespecificeerd zoeken op leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, land en zelfs regio (waarbij je in Nederland de provincies te zien krijgt). Amerikanen zijn op moment van schrijven het meest actief op het nieuwe dating-netwerk, maar ook de eerste Nederlanders hebben zich al ingeschreven. Ook nadat je je hebt aangemeld, heb je constant de mogelijkheid om te zoeken op de verschillende voorkeuren.

Een profiel in Cupidtino is opgebouwd uit een foto en vier vragen die al dan niet beantwoord kunnen worden: wat doe je, wanneer werd je een ‘Mac’, wat zijn leuke weetjes over je en wanneer is iemand anders je type? Rechtsboven op een profiel zie je een ruime locatiebepaling van iemand, zijn of haar gebruikersnaam, leeftijd en seksuele voorkeur. De knop met de witte tekstballon rechtsboven ontlokt de twee acties die je kan uitvoeren in de app: iemand een heartbeat sturen of een bericht naar iemand schrijven. Verstuurde en ontvangen berichten zie je terug in het tabblad Messages. Cupidtino steekt overzichtelijk, rustig en logisch in elkaar. Alle functies zitten op de plekken waar je ze verwacht en het ziet er degelijk, bijna minimalistisch uit.

Helaas werkt de applicatie niet altijd soepel. Zo kan je in de scrollbalk van het land of de leeftijd van voorkeur soms geen wijzigingen doorgeven. Dat valt te verhelpen door de app opnieuw op te starten. Ook blijft de app soms hangen bij het versturen van een bericht of laden van overzichtspagina, wat wijst op serverproblemen. Het grootste minpunt is dat de applicatie zich laat betalen voor extra functies. Zonder betaling zit er een niet nader genoemde limiet op het aantal berichten dat je kan versturen en ontvangen. Wie de app intensiever wenst te gebruiken, kan 3,99 euro per maand betalen aan een abonnement dat automatisch verlengt. Oh en Windows-gebruikers, wat óns betreft is de app net zo geschikt voor jullie.

Downloaden: Cupidtino (gratis)

Daten op de iPhone? Lees ook onze artikelen over Badoo en FlirtSmart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 13:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen daten, dating

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.