ePawn Arena combineert Skylanders en bordspellen #CES2012

ePawn laat op de CES in Las Vegas iets nieuws zien: de ePawn Arena, waarbij je op een 26-inch scherm spelletjes kunt doen. Daarbij kunnen ook fysieke speelstukken worden gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

epawn arenaePawn laat op de CES 2012 iets bijzonders zien. De Arena combineert het idee van Skylanders met een bordspel. Eerder liet Activision met Skylanders al zien dat het mogelijk was om kleine objecten in interactie te brengen met een virtuele omgeving. Het Franse bedrijf ePawn heeft dit idee verder uitgewerkt met de Arena, een 26-inch scherm waarop je items kunt plaatsen, bijvoorbeeld RPG-poppetjes of air hockey-paddles. Op het eerste gezicht doet het denken aan de iPawn-speelstukken van Jumbo, die voor de iPad zijn uitgebracht.

Ook bracht Disney Appmates uit: autootjes die je over het iPad-scherm kunt laten rijden. Een verschil met de spelletjes van andere aanbieders is dat ze op een iPad worden gespeeld, waardoor je maar met maximaal 2 mensen comfortabel kunt spelen. Bij het 26-inch scherm van ePawn kunnen veel meer mensen rondom het speelscherm plaatsnemen. Bovendien kan het scherm tijdens een spelletje air hockey meer rekening houden met de kracht waarmee je tegen de puck stoot. De Arena bevat onder het LCD-scherm een laag waarmee de locatie van speelstukken te herkennen is. Het scherm zelf is niet aanraakgevoelig, zoals bij de iPad. Een aangesloten iPhone of iPad levert de benodigde software van de spelletjes.

Er moeten nog wel voldoende games worden ontwikkeld om het tot een succes te maken. Er is nu een deal met de Franse spelletjesmaker Fun Forge gesloten om de game Inventorium aan te passen voor de Arena. Ontwikkelaars die willen meedoen kunnen met een SDK aan de slag. De Arena-spelletjes zijn geschikt voor spelers vanaf zo’n 5 jaar. Wat prijs betreft wordt gemikt op een maximale prijs van 300 dollar.

epawn-skylanders

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2012, 0:37
Categorie Games
Onderwerpen activision, arena, bordspel, skylanders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.