Kennisvragen.nl: Nederlandse app test hoeveel je weet

De Nederlandse applicatie Kennisvragen voor de iPhone en iPod touch schotelt verschillende kennisvragen aan je voor die door commerciële instellingen of leraren worden voorgelegd. De app is gratis.

Kennisvragen iPhone iPod touch appDe vandaag uitgebrachte Groningse applicatie Kennisvragen legt zichzelf al uit in de titel. Het schotelt de gebruiker verschillende vragen voor waarmee diegene zijn of haar kennis kan testen. De website Kennisvragen.nl die achter de applicatie zit, zet de vragenlijstjes in als ‘bijzonder marketingmiddel’ en ideaal instrument voor e-learning, maar vooralsnog is de iPhone-applicatie gewoon om kennis mee te testen.


Kennisvragen biedt twee soorten spellen: het biedt quizvragen die ze onderverdeelt in de tabbladen Kennisvragen en Sport enerzijds, en heeft een Spel anderzijds. In die laatste krijg je een door elkaar gehusseld woord te zien en dien je voor het aflopen van de tijd aan te geven bij welke van de drie afgebeelde categorieën het hoort. Het spelletje heeft 10 levels en je moet behoorlijk geconcentreerd zijn om die tot een goed einde te brengen. Het is wellicht bedoeld als leuke extra, maar het is deze functie die eigenijk een beetje het hoogtepunt van de app vormt.

Het zijn de tabbladen Kennisvragen en Sport waar deze app eigenlijk om draait. Beide laten een lijstje met vragenlijsten zien. Als je erop klikt zie je onder elkaar een aantal meerkeuzevragen staan die je na elkaar invult. Als je ze allen hebt ingevuld, kun je eventueel een naam achterlaten en dan volgt de uitslag. Zo is er een quiz die vijf woorden voorlegt waarna de gebruiker moet aangeven of ze goed of fout zijn. Na afloop kan een quiz gewaardeerd worden en op de statistieken-pagina staan de recente behaalde scores, de gemiddelde waardering van de vragenlijst en hoe vaak de test is afgenomen.

Om in de context van de app te blijven: in de praktijk laat Kennisvragen enkele vragen onbeantwoord. Zo is het niet helemaal duidelijk wie de nieuwe vragenlijsten aanmaakt en of er genoeg verversing zal zijn. Een mogelijkheid om zelf een vragenlijst in te sturen ontbreekt helaas en op de website wordt er alleen melding gedaan van een commercieel jaarabonnement op vragenlijsten voor 449 euro per jaar. Het lijkt erop dat het aanbod van de vragen afkomstig is van de bedrijven en docenten die zich inlaten met deze dienst. Wordt deze app een succes? Het is voorlopig een open vraag.

Downloaden: Kennisvragen (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.