StumbleUpon: prachtige websites bekijken op de iPad

StumbleUpon verzamelt het beste van het web, zodat jij er doorheen kunt zappen. Na een update is de app helemaal geoptimaliseerd voor de iPad. Je kunt ervoor kiezen om alle controle uit handen te geven, maar hebt ook de keuze om alleen sites over bepaalde onderwerpen te bekijken of je vrienden voor je te laten kiezen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Met StumbleUpon zap je door het web heen.De bedenkers achter StumbleUpon bedachten jaren geleden een schitterend concept voor de internetter die even wat inspiratie nodig had. Door naar de website StumbleUpon te gaan, kon je met één druk op de knop een willekeurige pagina met ‘het beste van het web’ naar voren halen en met nog een druk ging je naar de volgende. Op de iPad werkte de dienst nog niet naar behoren, maar dat is veranderd na een kersverse update die een totale make-over met zich meebrengt.

Om gebruik van StumbleUpon te maken heb je een account nodig. Aan deze account zijn jouw interesses en pagina’s die je eerder al leuk vond gebonden, informatie die StumbleUpon weer gebruikt om te kiezen wat het je laat zien. Je kunt de accounts van je vrienden volgen, zodat je hun favorieten voorbij ziet komen terwijl je aan het stumblen bent.

Heb je de app eenmaal opgestart en ingesteld, dan mag je bepalen hoe je door het webaanbod gaat zappen. Druk je op de grote knop linksboven, dan vertrouw je volledig op de algoritmes van StumbleUpon om jou een fijne mix van jouw interesses te bieden. Door echter te kiezen om alleen foto’s, video’s, nieuws of een bepaalde interesse in te duiken heb je meer invloed op wat je te zien krijgt. Onderaan de beginpagina staan alle mensen die je op StumbleUpon volgt, zodat je hun favorieten door kunt bladeren.

Van de ene naar de andere pagina springen doe je met de vertrouwde Stumble-knop die steeds linksboven in de app blijft staan, maar het is net zo makkelijk om er doorheen te bladeren alsof het een tijdschrift is. Het handige hieraan is dat je net zo makkelijk weer terugbladert, omdat de laatste paar bezochte pagina’s in het geheugen van je iPad geladen blijven. Met twee duimpjes rechtsboven geef je aan of je een geleverde pagina leuk vindt, zodat StumbleUpon weet of hij je vaker iets soortgelijks moet laten zien. Bevalt iets echt, dan favorite je het door op de ster rechtsonder te drukken. Deze favorieten komen je vrienden daarna weer tegen.

Download: StumbleUpon (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 15:41
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.