Kan een iPhone-gebruiker zonder apps?

Online marktplaats eBay heeft een onderzoek verricht onder 200 iPhone-gebruikers: hoe lang konden zij het zonder apps stellen?
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

App overzicht eBayBij iCulture staan we natuurlijk stil bij het jubileum van de App Store. In een reeks artikelen kijken we terug op vijf jaar apps kopen en downloaden op de iPhone. Ook de aanbieders van apps zelf kijken met genoegen terug op hun succesvolle aanwezigheid in de Store. Online verkoopplaats eBay had meteen bij de opening van de App Store al een eigen eBay-app beschikbaar. Het bedrijf heeft speciaal voor deze feestelijke gebeurtenis een test gedaan onder iPhone-gebruikers: hoe lang konden ze het zonder apps uithouden?

Voor de test die eBay uitvoerde kregen 200 iPhone-gebruikers de opdracht om het vier dagen zonder apps uit te houden. Daarna konden ze vier dagen weer gewoon gebruikmaken van hun favoriete apps. De onderzoekers keken naar het verschil in gedrag. De iPhone-gebruikers mochten ook hun mening geven. De iPhone-bezitters voelden zich vaak machteloos en verstoken van informatie zonder hun apps. Een derde van de testers kreeg het zelfs niet voor elkaar om de vier dagen zonder apps te voltooien en gooide de handdoek in de ring. Meer dan de helft van de onderzochte personen gaf te kennen gelukkiger te zijn toen ze hun apps weer mochten gebruiken.

Het levert mooie publiciteit op voor eBay, maar toevallig kwam vandaag ook een verhaal naar buiten waar eBay minder blij mee zal zijn. Een 14 maanden oude peuter uit Portland kocht via de eBay-app per ongeluk een auto. Gelukkig had ze wel smaak: papa zit nu met een Austin Healey Sprite uit 1962 opgescheept.

Onderzoek apps eBay

Klik op de afbeelding om het volledige onderzoek te bekijken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2013, 13:02
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.