WunderMap 2.0 toont gedetailleerde weerinfo in nieuwe interface

WunderMap 2.0 heeft een nieuwe interface gekregen met gedetailleerde weerstations, extra lagen met webcams, satellietbeelden en weerstations, maar ook bosbranden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wundermap ipadWunderMap is een iPad-app die weerinformatie op locatie toont. Je krijgt weerkaarten voor locaties wereldwijd te zien, met de lokale temperatuur van officiële weerstations. Maar het aantal communityleden dat informatie van hun eigen weerstations aanlevert roeit ook. De update van WunderMap die vandaag is verschenen toont weerinformatie voor je huidige locatie op een gedetailleerde kaart. Op basis van je locatie krijg je een overzicht van gemeten temperaturen in de buurt.

Maar eerst zul je via het instellingenknopje moeten aangeven dat je de temperatuur in graden Fahrenheit en afstanden in kilometers wilt zien, want WunderMap kiest default voor de Amerikaanse weergave. Met een sterretje kun je je favoriete weerstation instellen (voor Amsterdam-Centrum wordt meestal als default Landsmeer gepakt). Je kunt in- en uitzoomen en de kaart voorzien van allerlei overlays, zoals windsnelheden, infrarood satellietbeelden, bosbranden en waarschuwingen voor extreem weer. Met kleurcodes kun je zien in welke gebieden het warmer of kouder is. Versie 2.0 van de app bevat meer lagen, onder andere voor weerstations, orkanen en webcams ter plekke.

wundermap ipad 2

WunderMap is handig tijdens het reizen, omdat je meteen kunt zien in welke regio’s het slecht weer is. De vernieuwde app heeft een nieuwe stijl en gebruikersinterface gekregen, meer zoekfuncties en vooruitzichten op het weer voor alle ondersteunde locaties.

Downloaden: WunderMap (gratis, reclame afkopen voor €1,79 per jaar, iPad, iOS 5.1+)

wundermap ipad 1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2013, 15:20
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.