Jift: iPhone-app combineert nieuwsfeeds Facebook en Google+

Jift is een nieuwe iPhone-app die de nieuwsfeeds van Facebook en Google+ combineert in een snelle en handige interface.

Jift Google en Facebook gecombineerdDe nieuwe iPhone-app Jift plaatst een levendig vriendennetwerk en misschien wel het zakelijkste sociale netwerk onder één dak. In de applicatie kan je de nieuwsfeeds van beide netwerken naast elkaar volgen, of alle berichten van de netwerken in één nieuwsfeed bekijken. Aan de subtiele rode of blauwe lijn aan de linkerkant van een post, weet je op welk medium het geplaatst is. Behalve de laatste berichten, kan je ook alle foto’s en vrienden van de netwerken bekijken.

Je hebt geen account op beide sociale netwerken nodig om het voordeel van Jift in te zien. Voor beide netwerken valt er namelijk wat te zeggen om Jift te verkiezen boven de originele app. Het heeft een veel meer tekstuele en misschien wel geschiktere interface voor de inhoud van Google+, dan de officiële app die vooral geschikt is voor foto’s. En voor Facebook valt de snelheid van de app op. Je nieuwsfeed, maar ook profielen van vrienden en zelfs fotoalbums worden opmerkelijk snel geladen. De laatste kan je op drie manieren bekijken: als thumbnail-overzicht, bladerend door de foto’s met elk reacties vermeld en in volledig scherm.

Dat je met twee verschillende sociale netwerken te maken hebt, is bijna niet te merken in de app. In elke sectie kan je horizontaal vegen tussen de gedeelde timelines, Facebook en Google+, maar de opzet is steeds hetzelfde. Blader door vriendenpagina’s heen en je hebt op beide netwerken dezelfde drie tabbladen onderin: stream, about en photos. Bij het vriendenoverzicht kan je ook op More drukken, waarbij in Facebook de Groups worden getoond en je in Google+ je verschillende Circles kan lezen. Het is misschien wel wat raar dat je deze functies pas in de vriendenpagina treft.

Jift gecombineerde nieuwsfeed Facebook en Google+ Jift fotoalbums gecombineerd

Dat houdt het hoofdmenu van Jift wel lekker overzichtelijk. Je hebt er directe toegang tot de Stream, Friends, Profile, Photos en Notifications. Zoals je kan verwachten, zie je in de laatste de vermeldingen van de laatste reacties op je berichten en foto’s, vriendenverzoeken en nieuwe volgers op Google+. Helaas verwijzen de notificaties bij Facebook wel naar de webpagina’s van het sociale netwerk, en niet naar andere pagina’s binnen Jift. De app verstuurt helaas geen pushberichten. Je kan de bestaande apps dus niet verwijderen ten faveure van de nieuweling. Ook draaien typische Facebook-berichten als ‘X heeft gereageerd op de foto van Y’ en ‘X en Y hebben geschreven over Barack Obama’ op eeuwige laadschermen uit. Helaas is ook deze onofficiële Facebook-app niet vlekkeloos dus. Overigens is een bericht of een check-in op beide netwerken tegelijk zetten, geen enkel probleem.

Jifts uiterlijk is niet erg frivool. Er zit weinig diversiteit tussen berichten en reacties erop, omdat die in hetzelfde lettertype worden weergegeven. Door voor lichtgrijs te kiezen in plaats van wit als achtergrondkleur, ziet de app er bovendien een beetje saai uit. Toch is het maar een klein issue: Facebook en Google+ komen op een snelle en prettige manier samen in Jift.

Downloaden: Jift (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 18:29
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, google plus, sociale media, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.