iPhone applicatie-key waarschijnlijk gelekt

Volgens TUAW is de applicatie-key van de iPhone SDK waarschijnlijk gelekt. Ontwikkelaars zouden daarmee homebrew applicaties via iTunes kunnen verspreiden, maar dat lijkt wat voorbarig nu officiële ontwikkelaars nog niet eens de SDK in handen hebben.

SleutelGisteren schreven we nog dat Apple met gesigneerde applicaties gaat werken. Een paar uur later bleek de SDK applicatie-key via een website te zijn gelekt. Op de website van Zibri, ontwikkelaar in het Elite Dev Team, bleek dezelfde key voor te komen. Zo’n key is nodig om applicatie te signeren, die je via iTunes wilt publiceren, maar het uitlekken van de key zou er volgens Erica Sadun op kunnen wijzen dat hackers dichterbij het distribueren van homebrew-applicaties via iTunes kunnen zijn.

Maar dat is misschien wat te voorbarig: de SDK is nog helemaal niet uit en ontwikkelaars die de officiële weg willen bewandelen, weten nog van niets, zo bleek toen we op Macworld in gesprek raakten met iemand van Polar Bear Farm, de makers van de iPhone-videoapplicatie waarmee je opnames kunt opslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2008, 10:45
Categorie Diensten
Onderwerpen applicaties, itunes, sdk, sleutel

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.