Apple werkt met gesigneerde iPhone-applicaties via Nikita-dienst

Apple heeft de dienst Nikita ontwikkeld voor het signeren van iPhone-applicaties. Het maakt al onderdeel uit van de beveiligde webobjecten in iTunes, maar Apple houdt alle informatie voor ontwikkelaars voorlopig nog geheim.

iphone signeren nikitaAls straks de SDK voor de iPhone beschikbaar komt, moet Apple onderscheid kunnen maken tussen officieel goedgekeurde applicaties en applicaties die Apple liever niet op de iPhone ziet verschijnen. Op de Digital Media Blog van uitgeverij O’Reilly schrijft Erica Sadun dat Apple gebruik gaat maken van gesigneerde iPhone-applicaties. Een nieuwe dienst met de naam Nikita is daarvoor verantwoordelijk. Het zorgt voor het ontvangen, uitpakken en decrypten van applicatie-pakketten op de iPhone. In de map /usr/libexec vind je nikita_installer en nikita_uninstaller en de dienst zelf heet com.apple.mobile.nikita.

Apple heeft nog niet laten weten hoe ontwikkelaars hun applicaties kunnen laten signeren. Maar gezien eerdere ervaringen met de webdiensten van Amazon, denkt Sadun dat ontwikkelaars twee sleutels krijgen voor het ‘inpakken’ van hun software: een publieke en een geheime sleutel. De geheime sleutel wordt gebruikt om de applicatie te signeren. Door het gebrek aan informatie zouden er best een aantal maanden overheen kunnen gaan, tussen het uitbrengen van de SDK en het daadwerkelijk verschijnen van applicaties. Ook is Sadun niet verbaasd als Apple een kwalificatieprogramma uitbrengt waarbij ontwikkelaars hun softwareproducten eerst moeten laten goedkeuren voordat je ze mag distribueren. Nikita maakt al deel uit van de beveiligde webobjecten in iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2008, 16:26
Categorie Diensten
Onderwerpen geheim, sdk, sleutel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.