iOS game-update: Candy Crush Saga krijgt update, 4 Pics 1 Word van Word4Pics, Mew-Genics en Block Fortress

4 Pics 1 Word van Word4Pics is de nieuwste variant op de succesvolle iPhone-games 4 Plaatjes 1 Woord en Candy Crush Saga heeft een update.

GU MA Candy Crush Saga iPhone iPadWe hebben twee spelconcepten in deze iOS game-update waar geen maat op staat qua succes: Candy Crush Saga is dé variant op Bejeweled die al tijden alle harten verovert en het concept 4 Plaatjes 1 Woord lijkt even niet weg te denken uit de lijst meest gedownloade iPhone-apps. Word4Pics 4 Pics 1 Word is de nieuwste Engelse variant daarop. De andere spellen in de moeten zichzelf nog bewijzen, maar zijn op papier al lekker. Block Fortress mengt Minecraft met tower-defense met een shooter, Mew-Genics is een soort De Sims en Tamagotchi.

Mew-Genics: speel eens een kattenvrouwtje

GU MA Mew-Genics klein iOSHet onmogelijk moeilijke platformspel Super Meat Boy lijkt voorlopig niet naar de iPhone of iPad te komen, maar de succesvolle downloadgame-ontwikkelaar Team Meat laat zich niet onberoerd op de touchscreens van Apple. Ze heeft de eerste beelden vrijgegeven van Mew-Genics, een spel waarin je de rol van een kattenvrouwtje overneemt. Dat is niet enkel een kwestie van wat katten in huis nemen, ze aaien en een speelballetje wol geven. Katten krijgen te maken met ziektes, afwijkingen, kunnen goed of slecht met elkaar en na een vechtpartij ben jij degene die alles in de hand mag houden. Mew-Genics belooft een soort mengelmoes van Tamagotchi en De Sims te worden, waarbij het uiterlijk van het spel op van die oude speelgoedzakcomputertjes van de Blokker doet denken. Je weet wel, waar je steeds maar één spelletje met ‘999’ varianten op kon spelen. Mew-Genics moet later dit jaar uitkomen. Nauwkeuriger dan dat wordt het nog niet.

GU MA Mew-Genics iPhone

Candy Crush krijgt 30 nieuwe levels

GU MA Candy Crush Saga iPhone iPadNiet meer weg te denken uit de top 10 meest gedownloade apps op de iPhone en iPod touch, het gratis te downloaden Candy Crush Saga. De Bejeweled-variant van ontwikkelaar King.com telt maar liefst 8700 beoordelingen in de Nederlandse App Store en scoort een nette score van vier sterren gemiddeld. Het moet raar lopen of de nieuwste update moet punten van die gemiddelde beoordeling af gaan snoepen. Het spel telt met ingang van versie 1.0.7 alweer dertig nieuwe levels, wat het totaalaantal op 245 stuks brengt. Daarnaast kan je nu een beroep doen op het nieuwe snoepkanon. Daarmee kan je ervoor kiezen waar het drop, de bommen en de nodige ingrediënten in het veld verschijnen. Heel anders dan het mysteriesnoepje. Speel die in het veld en een verborgen snoepje onthult zichzelf. Wel even oppassen: je kan ook een verkeerd snoepje onthullen waarmee je bijvoorbeeld een deel van het veld vastzet. Niet erg handig in het beperkte aantal zetten waarin je een level moet uitspelen…
Downloaden: Candy Crush Sage (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Alweer een: Word4Pics: 4 Pics 1 Word

Word4Pics 4 Pics 1 Word 4 plaatjes 1 woord iPhoneEr staat geen rem op, absoluut géén rem: 4 Plaatjes 1 Woord (gratis). Die applicatie is uitgerekend op moment van schrijven van de eerste plaats in de App Store gestoten door een tijdelijke aanbieding, maar wat gáát deze app hard. In de top 10 komen er zelfs nog twee varianten voorbij en even verderop in de App Store meest gedownload-top-zoveel staat ook nog een cheat-app voor 4 Plaatjes 1 Woord. Word4Pics: 4 Pics 1 Word is de allernieuwste variant in het nu al overbevolkte spelsoort in de App Store. De app van Truong Van Minh biedt meer dan 4000 plaatjes en dat betekent, als het klopt: 1000 opgaven. Daar kan je wel even mee door! Keerzijde is wel dat de opgaven Engelstalig zijn en dus niet in je moerstaal. Het principe is onveranderd gebleven: je raadt wat er op de vier afbeeldingen boven gezamenlijk wordt afgebeeld. Het te raden woord maak je met de letters onderin beeld. Het aantal witte vakjes laat keurig zien hoeveel letters het woord bevat. De Pro-versie heeft geen reclame.
Downloaden: Word4Pics: 4 Pics 1 Word (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Word4Pics: 4 Pics 1 Word Pro (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Block Fortress

GU MA Block Fortress iPhone iPadFans van Minecraft, schietspellen én tower-defense, let u op? En wat bent u met veel, als we jullie bij elkaar tellen. Block Fortress is de naam van een nieuwe iOS-game die zal uitkomen op donderdag 7 maart en hij verdient jullie aandacht – want hij combineert precies de genres die je verwacht naar aanleiding van de eerste zin van dit nu al omslachtige stukje. In Block Fortress verdedig je een gebied met torens tegen belegerende troepen. Dat doe je niet zomaar door de torens te upgraden en aan te sturen (maar het wordt ook niet uitgesloten, hoor), maar door met je geweertje in de blokkenwereld rond te lopen en zelf actief bij te dragen aan de verdediging. Het ziet er fantastisch uit. Dankzij de simpele vormen van de objecten kan er veel actie op het beeld tegelijk worden getoond en dat lijkt in de eerste trailer te resulteren in een spel waarin van alles vloeiend in beeld wordt gebracht. Terwijl je zelf een groep aanvallers afschiet, zoeven boven je de laserstralen op weg naar de volgende doelwitten en valt je nog net een explosie in je ooghoek op. Je eigen afweergeschut is niet misselijk, maar in drie verschillende speltypes krijg je het vanaf 7 maart flink voor je kiezen, aan de trailer te zien. Dit kan wel eens héél leuk worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 19:36
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.