CamMe: iPhone-foto’s maken met handbewegingen

Met iOS-app CamMe kun je een foto maken door een handgebaar naar de camera te maken. Zo heb je geen zelfontspanner meer nodig.

CamMeDoet de zelfonstspanner van fotografie-apps niet goed zijn werk bij het maken van bijvoorbeeld portretfoto’s, dan kan de iPhone-app CamMe wellicht van pas komen. Door voor de camera van je iPhone te staan, je hand op te tillen en je vingers bij elkaar te knijpen, kun je deze app gebruiken om een foto te maken. Na het maken van de knijpbeweging heb je drie seconden de tijd voordat de foto wordt gemaakt, waardoor je de tijd hebt om je hand ook weer naar beneden te brengen.


CamMe is vooral handig als je een iPhone-foto probeert te maken vanaf een statief en zelf te ver weg staat om op de sluiterknop te drukken. Sterker nog: de camera moet je gehele bovenlichaam zien om de handbeweging te detecteren waarmee je een foto maakt. De app detecteert de vorm van je lichaam, iets dat niet lukt als enkel je hoofd, schouders en bovenarm te zien zijn. De herkenningssoftware steekt zelfs zo nauw, dat bij onze tests een zitten persoon niet werd herkend. Ook moet je recht voor de camera staan: een commando van opzij wordt niet geregistreerd.

Omdat je het iPhone-scherm niet ziet bij het maken van de foto, weet je pas zeker of het kiekje is gelukt zodra je weer naar je iPhone toeloopt. Je kunt de frontcamera gebruiken, maar deze maakt foto’s van een lagere resolutie. Dit is wel vervelend: als je iedere keer op en neer moet lopen om je foto te bekijken, zou je immers net zo goed een zelfontspanner kunnen instellen.

iPhone-app Wave & Pose doet ongeveer hetzelfde als CamMe, maar laat je zwaaien naar de camera. De app is daarnaast door zijn roze en schattige interface voor een iets minder breed publiek aantrekkelijk.

Downloaden: CamMe (gratis, universeel, iOS 5.1+)
Downloaden: Wave & Pose (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.