Belgische Metro-krant verschijnt op iPad

Metro, de gratis krant, is op de iPad verschenen in België. Er is een aparte Vlaamse en Franse editie, die beide het nieuws tonen in een traditionele kranteninterface.

metro ipad appDe Belgen hebben er even op moeten wachten, maar nu is ‘ie er dan toch: de iPad-app van Metro. De dagelijkse gratis krant is zowel in een Vlaamse als een Franstalige editie beschikbaar. Vlaamstaligen moeten Metro NL hebben en krijgen dan de Belgische editie voorgeschoteld. Je ontvangt de krant elke dag gratis op abonnementsbasis, maar je kunt ook losse kranten downloaden. Beide opties zijn gratis.
En voor de Nederlanders die tot hier toe hebben zitten meelezen: er was al een Nederlandse iPad-app Metronieuws, maar die is iets anders van opzet. De Nederlandse editie toont de berichten gewoon in een digitale interface, alsof je een website bekijkt, terwijl de Belgen een ouderwetse kranteninterface met edities en downloads krijgen voorgeschoteld.

Het verschil is behalve de opmaak ook het feit dat Metro NL (de Belgische dus) via de Kiosk/Newsstand te bekijken is, terwijl de Nederlandse app een losstaande app is.

Downloaden:

Tipgever: Willem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 19:22
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, metro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.