iOS-applicaties werkend getoond op de 2e generatie Apple TV (jailbreak)

Ontwikkelaars zijn erin geslaagd iOS applicaties werkend te krijgen op de 2e generatie Apple TV. De doorbraak zou er toe moeten leiden dat zowel App Store als Cydia apps gebruikt zouden moeten kunnen worden op de 2e generatie Apple TV.

iOS applicaties op de 2e generatie Apple TVDe ontwikkelaars ‘Nick‘ en Steve Troughton-Smith zijn erin geslaagd om reguliere iOS applicaties die geschreven zijn voor de iPhone, iPod touch en iPad werkend te krijgen op de 2e generatie Apple TV. De doorbraak zou er toe moeten leiden dat zowel App Store als Cydia apps gebruikt zouden moeten kunnen worden op de 2e generatie Apple TV.

Tot nu toe was de grootste beperking daarvoor dat SpringBoard (dat verantwoordelijk is voor de grafische interface van iOS) op de 2e generatie Apple TV ontbrak, maar Nick heeft SpringBoard zelf opnieuw geschreven specifiek voor de 2e generatie Apple TV. Aangezien de 2e generatie Apple TV natuurlijk niet over een touchscreen beschikt zal het aansturen van de applicaties voorlopig nog op beperkingen stuiten, maar besturing via de afstandsbediening, via een iPhone, iPod touch of iPad of via console controllers met BlueTooth ondersteuning behoren in theorie tot de mogelijkheden om deze beperkingen weg te nemen.

Cydia op de 2e generatie Apple TV

Het primaire doel van de hack is volgens Troughton-Smith om Apple ertoe te dwingen om op korte termijn met een applicatieplatform voor de Apple TV te komen, zoals in de periode 2007-2008 ook gebeurde met de introductie van de App Store, nadat extra applicaties in eerste instantie alleen via een jailbreak te installeren waren. De hack opent daarnaast de deuren voor fullscreen applicaties in Cydia die specifiek met de 2e generatie Apple TV in gedachten ontwikkeld zijn. Het is nog niet bekend wanneer de hack voor het grote publiek beschikbaar kan worden gemaakt.

De 2e generatie Apple TV op de meest recente firmwareversie iOS 4.4.4 is sinds gisteren eenvoudig untethered te jailbreaken met de jailbreaktool Seas0nPass.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 15:42
Categorie Uncategorized
Onderwerpen apple tv, ios 3, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.