Instant messenger-app Trillian nu gratis te downloaden

De communicatie-app Trillian is vanaf nu gratis voor de iPhone en iPod touch te gebruiken. De cliënt die onder andere Google Talk en MSN ondersteunt, heeft nu wel advertenties.

Trillian voor iPhone en iPod touchVoor het eerst in de ruim tweeënhalf jaar dat de messenger-dienst Trillian in de App Store staat, is de applicatie gratis. Daar staat wel tegenover dat de app nu advertenties aan boord heeft. Trillian is een messaging-client vergelijkbaar met IM+, BeeJiveIM en eBuddy. Het maakt gebruik van een zogeheten Astra-server waarmee het mogelijk is om met meerdere apparaten tegelijk ingelogd te zijn op meerdere IM-diensten. Trillian ondersteunt onder andere Facebook chat, MSN, AIM/ICQ, Google Talk, Jabber, MySpaceIM en Yahoo en is natuurlijk voorzien van push-notificaties.

De client is net als zijn grote desktop-variant zo licht mogelijk gemaakt en zou ook met een langzame internetverbinding goed moeten werken.

In de applicatie is het verder mogelijk om zelf groepen aan te maken en je kunt je meest gebruikte contacten toevoegen aan je favorieten. Ook kun je contacten klonen zodat ze in meerdere groepen verschijnen. De avatars van je contacten worden getoond in de contactenlijst van waaruit je door kunt klikken naar iemands profiel.

De verschillende chats worden weergegeven in tabbladen zodat je snel van het ene naar het andere gesprek kunt schakelen. Ontvangen afbeeldingen worden direct in de applicatie getoond en je kunt ze opslaan in je filmrol. Uiteraard kun je ook zelf foto’s versturen.

Downloaden: Trillian (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 23:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google, gratis, instant messaging, msn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.