Appysnap: neem foto’s en ontvang kortingen en prijzen

Met de applicatie Appysnap voor de iPhone kun je op fotojacht voor punten en caps. Door opdrachten zo snel mogelijk te halen, verdien je punten en sleep je wellicht kortingen of prijzen in de wacht,
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Appysnap voor iPhoneEen maand en een dag geleden schreven we over Gigwalk, een applicatie die de gebruiker ervan opdrachten voor foto’s geeft en daarvoor geld uitbetaalt. We hadden toen niet voorzien dat dit type app zo snel zou lopen. Na de publicatie ontvingen we meteen een reactie van Roamler; een Nederlands alternatief voor Gigwalk dat momenteel in testfase verkeert. Ontwikkelaar Never Odd Or Even komt nu op de proppen met Appysnap: een applicatie waarin je foto’s moet maken in ruil voor verschillende prijzen en kortingen op producten.


Appysnap is veel meer een spelletje dan Gigwalk en Roamler. De app beloont je met punten en virtuele prijzen (Caps), maar die krijg je alleen als je bij de eerste tien procent zit die een foto-opdracht volbrengt. Het idee is dus dat je vaak de applicatie opstart om te zien of er nieuwe opdrachten zijn. Na het eerste keer opstarten krijg je dan ook herhaaldelijk de melding dat het handig is om push-notificaties aan te zetten.

Toen we Appysnap de eerste keer opstarten, stonden er drie opdrachten tot onze beschikking. Een zelfportret maken, een foto met vrienden maken en ‘Street Life’, een opdracht waarin we nog 12 uur de tijd hebben om een verkeersbord op de gevoelige plaat vast te leggen. Elke opdracht levert een punt op. In het geval van de vriendenfoto zaten we bij de eerste tien procent en daar wonnen we onze eerste cap mee. Met een combinatie van caps zou je kortingen kunnen krijgen, en als je het meeste punten aan het einde van de maand hebt, win je er zelfs prijzen mee. De website van Appysnap laat als voorbeelden iTunes giftcards en zelfs een iPad zien.

Er zijn ook opdrachten die ‘geheim’ worden gegeven. Ze worden niet per push-bericht gemeld of zijn verbonden aan een specifieke locatie waar je een opdracht kan halen. In dat laatste geval krijg je geen punten, maar alleen caps. Omdat Appysnap niet van Nederlandse origine is, is het de vraag of we snel opdrachten in Nederland kunnen verwelkomen.

Wie geld wil verdienen met het schieten van foto’s, kan beter nog even wachten op Roamler. Appysnap is vooral een spelletje, maar dan zonder zichtbare tegenstanders. Ook de prijzenpot is niet concreet. Op dit moment weet je dus niet zo goed waarvóór die de caps en punten spaart. Dat mag in een volgende update best rechtgezet worden.

Downloaden: Appysnap (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.