Instagram krijgt redesign, nieuw filter en foto-optimalisatie

Instagram heeft een update gekregen, met een nieuwe gebruikersinterface, een nieuw filter Sierra en automatische foto-optimalisatie met de naam Lux. Ook moet je voortaan toestemming geven bij je adresboek.

Instagram UI updateInstagram heeft met versie 2.1 een flinke update gekregen. Naast de lijst van verbeteringen die Instagram zelf noemt, is er ook nog iets anders veranderd: je krijgt een extra waarschuwingsknop wanneer je je vriendenlijsten wilt vergelijken. Instagram wil daarmee waarschijnlijk voorkomen dat situaties ontstaan zoals afgelopen week met Path, waarbij adresboeken ongemerkt naar een server werden gestuurd. Instagram heeft daarnaast een hoop verbeteringen doorgevoerd die wel in de update-lijst van de App Store worden genoemd, zoals een compleet vernieuwde interface en een nieuwe functie Lux die ervoor zorgt dat foto’s automatisch worden geoptimaliseerd.

De Lux-functie is te herkennen aan een zonsymbooltje linksonder op het scherm. Deze functie past de helderheid, contrast van middentonen en verzadiging aan, waarbij ook details beter zichtbaar zijn. Voor de gewone gebruiker zal het niet veel verschillen met de HDR-functie van de iPhone is het niet, maar technisch gezien is het anders. Gebruikers van Camera+ kennen de mogelijkheden van Lux waarschijnlijk al, want ook deze app bevat een dergelijke functie om middentonen extra te versterken, met de naam Clarity.

Wil je meer weten hoe de Lux-functie werkt, dan kun je een beknopte blogposting lezen van de makers van Instagram, waarin ze het uitleggen. Op de website zijn trouwens veel meer korte workshops te vinden, waarin ze bepaalde onderdelen van de app uitleggen.

instagram-zonder-lux   instagram-met-lux
Links een Instagram-foto zonder Lux, rechts dezelfde foto met Lux.

Daarnaast heeft Instagram een compleet nieuw Sierra-filter toegevoegd. Deze geeft je foto’s een warme jaren 70-gloed door geeltinten extra te versterken. Ook zet Sierra een crèmekleurig randje rondom je foto’s.

Downloaden: Instagram (gratis)

Openingsafbeelding via UI-designer Tim van Damme’s Dribble (@maxvoltar)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2012, 11:38
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.