Instagram-app Gramory in het nieuw: foto’s promoten

Met de Instagram-app Gramory kan je voortaan foto's 24 uur lang promoten voor 89 cent per keer. Maar bereik je er wat mee?

Gramory iPhone update 2.0Gramory, de iPhone-app waarmee je foto’s van Instagram kan opslaan en kan delen naar allerlei apps, heeft een grote update gehad naar versie 2.0. Die steekt de applicatie die er voorheen huiselijk bruin uitzag, in een nieuwe vormgeving. Overzichts- en fotopagina’s zijn wit geworden en het menu links bestaat uit niks anders dan witte categorieën op een zwarte achtergrond. Zodra je bent ingelogd, prijken in dat menu nog steeds zoektermen en trendende hashtags die op jou zijn afgestemd. Maar er zijn ook inhoudelijke vernieuwingen.

Behalve de interface is er nog iets veranderd aan Gramory. Iets wat misschien beter aansluit op de trend die op Instagram gaande is, in met name de reactievelden maar misschien ook in je spamvolgers: de nadruk van het sociale netwerk lijkt steeds meer op het vergaren van zoveel mogelijk likes te liggen, in plaats van foto’s van een kleurenfilter voorzien en delen met vrienden. Gramory speelt daarop in met de laatste update naar versie 2.0.

Je kan nu elke foto kiezen om te promoten, of het nou een foto van jezelf of een ander is. Een promotie van een foto is een in-app aankoop van 89 cent en voor dat bedrag komt je foto 24 uur lang in de Promoted-sectie van Gramory te staan. Net als andere gedetailleerde functies, komt de optie in beeld als je een foto lang ingedrukt houdt. Promote is dan een werkwoord tussen like, repost en share. De laatste twee overlappen trouwens. Met repost doet Gramory een beroep op opslag-apps die overweg kunnen met foto’s, zoals Dropbox, Evernote, Google Drive en Files. Share heeft daarnaast ook deelfuncties naar mail, Twitter, een contactpersoon, je fotoalbum, printer, kopiëren, en fotobewerkingsapps.

Gramory Instagram-app foto Gramory iPhone trending termen

Ook als likes belangrijk voor je zijn, kan je je afvragen of dit het moment is om een foto in Gramory te promoten. Met het nieuwe verdienmodel van het promoten, lijkt het logisch dat Gramory binnenkort gratis is zodat de foto’s een zo groot mogelijk publiek bereiken en een promotie daadwerkelijk zichtbaar effect heeft. Met ook nog de drempel van 1,79 euro betalen voor Gramory zelf, kan dat effect wel eens uitblijven.

Er is verder nog iets vreemds aan de hand met de onafhankelijke app voor Instagram: het is niet meer mogelijk te reageren op foto’s vanuit de app. Je kan een mail versturen met een reactieverzoek naar Instagram, maar die kaatst op een auto-antwoord met een afwijzing. We hebben ontwikkelaar BedroomCode gevraagd wat er aan de hand is.

Downloaden: Gramory (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 8:09
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.