Strut: wereld verkennen in gps-avontuur voor iPhone

Het iPhone-spelletje Strut laat je de wereld verkennen, door vierkantjes van de kaart te halen door er overheen te lopen.

Strut placesIn de iPhone-applicatie Strut is de gehele kaart van de wereld bezaaid met kleine vierkantjes. Door met je iPhone op zak rond te lopen, verdwijnen de vierkanten op de plekken waar je allemaal bent geweest. Zo begint een spel waarbij je steeds meer punten krijgt door rond te lopen in de echte wereld, waarbij je ook wordt gemotiveerd om nieuwe plekken te ontdekken. Strut geeft je punten voor ieder vierkantje dat je op de wereld laat verdwijnen door er overheen te lopen, maar je kunt ook medailles door bijvoorbeeld een bepaalde afstand af te leggen of een stad in een bepaald continent te bezoeken.

Strut mapDe uitwerking van Strut doet erg denken aan landkaarten in games, die worden ingevuld naarmate jij naar meer plekken gaat. Het scoren van punten zal voor velen leuk zijn, maar het resultaat dat Strut biedt is ook interessant: uiteindelijk heb je namelijk een kaart van alleen de plekken waar je bent geweest.

Op de pagina ‘Places’ zie je een infographic die zichzelf automatisch bijwerkt, waarin valt af te lezen hoeveel alle spelers samen hebben gedaan. Op het moment van schrijven blijkt slechts 0,028 procent van de wereld te zijn bewandeld door gebruikers. Dit geeft spelers een extra doel: om de gehele wereld samen te verkennen, een taak die onmogelijk is voor slechts één gebruikers. Daardoor doet Strut ergens ook best wel denken aan Curiosity, een ander iOS-spel dat vele gebruikers samen liet werken.

Downloaden: Strut (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 22:30
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.