Instagram 3.0 biedt Photo Maps en langere fotobijschriften

Instagram 3.0 heeft een Photo Map-functie, waarbij je ook oudere foto's op een kaart kunt zien. Bijschriften bij foto's mogen nu meerdere regels beslaan en je kunt eindeloos bladeren door de stroom Instagram-foto's.

photo mapInstagram 3.0 is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store en biedt een nieuwe manier om door de collectie foto’s te bladeren: via Photo Maps. Het houdt simpel gezegd in dat je op een kaart ziet waar bepaalde foto’s zijn gemaakt. Volgens Instagram-oprichter en CEO Kevin Systrom zijn foto’s vaak maar een paar uur te zien. Daarna raken ze in de vergetelheid. Vrienden bladeren niet een jaar terug om te zien wat je vorig jaar tijdens een vakantie in de VS hebt gedaan. Maar als je plannen hebt om naar Florida te reizen, is het wel handig om te zien wat vrienden die eerder in Florida zijn geweest, zoal hebben meegemaakt. Waar hebben ze gegeten en geslapen? Waar zijn mooie plekjes om foto’s te maken? Met de kaartfunctie maakt het niet meer uit wanneer een foto gemaakt is: je ziet per locatie hoeveel foto’s er zijn en kunt er vervolgens doorheen bladeren.


Instagram heeft gekozen voor een stapeltje, met een cijfer dat aangeeft hoeveel foto’s er zijn. Zo is geprobeerd om oude foto’s weer makkelijk toegankelijk te maken, waarbij je niet meer vastzit aan het chronologisch doorbladeren van foto’s.

comment abuseElke foto voorzien van een geotag zal op de kaart verschijnen, maar je moet er wel eerst toestemming voor geven dat foto’s van lange tijd terug opeens weer makkelijk zichtbaar worden. Je kunt na het installeren van Instagram 3.0 aanvinken welke foto’s je wel en niet wilt delen via de kaart. Instagram-foto’s van feestjes waar je liever niet aan herinnerd wil worden, kun je achterwege laten. En heb je liever niet dat mensen zien hoe het er bij jou thuis uitziet, dan kun je alle foto’s die thuis zijn gemaakt ook verbergen op de kaart. De Photo Map verschijnt bij elk profiel waarbij de eigenaar toestemming heeft gegeven. Ben je op de kaart terechtgekomen, dan tap je op een stapeltje foto’s om ze te bekijken.

Nieuwe fotofilters zijn er niet toegevoegd. Wel zijn er een paar kleine veranderingen doorgevoerd, zoals de mogelijkheid om meerdere regels tekst bij een foto toe te voegen. Performance-tweaks zorgen ervoor dat de app net iets sneller is geworden. Bij het bladeren door de feed is er gekozen voor eindeloos bladeren, waarbij steeds nieuwe content wordt geladen zodra je onderaan de lijst dacht te zijn beland. In de profielen is de naam van de gebruiker verplaatst naar de headerbalk bovenin het scherm. Instagram is in korte tijd gegroeid naar meer dan 80 miljoen gebruikers. Daarom hebben de makers ook een nieuw systeem toegevoegd om spam in reacties tegen te gaan.

Downloaden: Instagram (gratis)
Meer info: Blog Instagram

Instagram 3.0 – Photo Maps Walkthrough from Instagram on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2012, 18:39
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.