Huebilight: Philips Hue-lamp als ambilight voor tv gebruiken

iPhone-app Huebilight maakt van je Philips Hue-lampen een ambilight voor je televisie.

HuebilightDe nieuwe Philips Hue-lampen zijn met een officiële app te bedienen vanaf je iPhone, maar andere ontwikkelaars kunnen het door Philips gebruikte protocol ook gebruiken. Hierdoor kan iedereen apps maken die op andere manieren het licht in je kamer manipuleren. Zo heeft het Duitse Socialbit nu Huebilight gemaakt, waarmee je van je Hue-lampen een ambilight voor je televisie maakt. Je richt de camera van je iPhone op de televisie, waarna de gekozen Hue-lamp de kleur van je bekeken film aanneemt.


De Hue bootst met behulp van de app een functie van veel Philips-televisies na, waarbij het licht achter de televisie meekleurt met wat er op het scherm wordt getoond. Dit zorgt volgens Philips voor een fijnere kijkervaring. Huebilight is echter verre van ideaal, omdat je de iPhone constant op je televisie gericht moet houden. IMDb erbij pakken om op je iPhone acteurs op te zoeken, is daardoor lastig.

Je kunt in Huebilight aangeven welke lampen er precies worden gebruikt voor de Ambilight-functie. Zo kun je één lamp achter je televisie leggen, terwijl de overige Hue-lichten gewoon ergens anders gebruikt kunnen worden. In onderstaande video wordt de functie gedemonstreerd. Ideaal zijn de lichtomstandigheden tijdens het filmen alleen niet.

Downloaden: Huebilight (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.