Fireplace van LUX: haard bedienen met Nederlandse iPhone-app

Fireplace van LUX is een iPhone-app waarmee je gashaarden op afstand kan bedienen. Je hebt er wel een Fireplace-module voor nodig.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fireplace LUX gashaard bedienen met iPhoneWe zijn als Nederland een vooruitstrevend land als het aankomt op het bedienen van apparatuur met de telefoon. Essent E-inzicht geeft controle over stekkers in het gehele huis, de E-thermosstaat van dezelfde energieleverancier laat je de warmte in huis bepalen en met Philips Hue heb je de controle over de interieurverlichting in je broekzak. De iPhone-app Fireplace van LUX voegt daar de haard aan toe; met een plug & play-module kan je de gashaard op afstand verwarmen of minder warm zetten.

Fireplace LUX gashaard bedienen iPhoneVolgens LUX werkt de module op tachtig procent van de gashaarden. Een overzicht van de haarden kan je zien op de website van LUX. Goedkoop is de module met 299 euro niet. Voor dat geld krijg je een ontvanger om aan de aansluiting van de gashaard te koppelen en een verzender die je aan je Wi-Fi-router hangt.

De bijbehorende iPhone-app is gratis te downloaden en hoor je direct te kunnen gebruiken zodra de module is geïnstalleerd. De applicatie is niet al te uitgebreid. Er zit een aan/ uit-schakelaar op en je kan de gashaard warmer en minder warm zetten. Maar wat verwacht je anders? Meer opties zijn er niet voorhanden en dat is natuurlijk logisch.

LUX meldt dat de applicatie alleen werkt binnen het bereik van het Wi-Fi-netwerk waarop de module is aangesloten. Een kwestie van veiligheidsvoorwaarden, zegt Wesley Boom tegen iPhoneclub.nl. Je kan dus niet alvast prettig je haard aanzetten voordat je thuis bent.

Downloaden: Fireplace (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2013, 22:34
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen afstandsbediening, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.